2021. augusztus 23. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

370 lóerős lett a Cupra Leon

A Volkswagen csoportos modellek első számú nemesítője, az ABT Sportsline kezelésbe vette az ötajtós és kombi Cupra Leon modelleket. Az optikai módosítások mellett a két turbómotoros kocsi teljesítményét is feltornászták, egészen 370 lóerőig.

Az ötajtós Cupra Leon 2.0 TSI gyári állapotában 300, míg a kombi karosszériás modell 310 lóerőt ad le, amivel 5 másodperc alatt gyorsítanak százas tempóra. Ez minden körülmények között bőséges erőtartalékot jelent, az ABT azonban nem zárkózik el némi doppingtól a még radikálisabb gyorsulás érdekében. Az ABT csomagjával a két spanyol még tüzesebbé és dögösebbé vált. A vezérlés módosítása után a 2 literes turbómotor 360, a kombi esetében már 370 lóerőre képes, 450 Nm forgatónyomaték kíséretében.

A kuncsaftok természetesen a kocsik külsejét is kicsinosíthatják és a felfüggesztést is sportosabbá tehetik. A még jobb útfogás érdekében az ABT sportrugókat (-30 mm) és akár 20 colos könnyűfém kerékgarnitúrát ajánl a modellekhez. A stílusos ABT Sport GR görgők matt vagy fényes fekete kivitelben állnak rendelkezésre és tovább vadítják a Cupra Leonok amúgy is impozáns megjelenését.

A teljesítménynövelő csomag és az ültetőrugók amúgy egy csomagban is megvásárolhatók, mégpedig 5990 euróért.