2021. szeptember 08. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Beárazták a Honda új hibrid szabadidőautóját

Nyilvánosságra hozta a vadonatúj HR-V szabadidőautó árát a Honda. Az alapmodell 9 999 000 forintba kerül, és valamennyi HR-V-hez alapáron jár a Honda hibrid e:HEV hajtáslánca.

HR-V’S e:HEV TECHNOLOGY DELIVERS OPTIMAL BLEND OF EFFICIENCY AND PERFORMANCE

Háromféle felszereltségi szinttel jelenik meg a típus, a 9 999 000 forintos áron megvásárolható Elegance kiadás többek között LED fényszóróval, fűthető első ülésekkel, 18 colos könnyűfém kerékgarnitúrával és okostelefon-csatlakozási lehetőséggel örvendezteti meg tulajdonosát.

A következő, Advance kivitel ára 10 999 000 forintnál  kezdődik, ennél magától értetődik az elektromos mozgatású csomagtérajtó, a fűthető kormánykerék, továbbá a szintetikus bőrből és szövetből készült kárpitozás.

A kínálat csúcsán található Advance Style variáns 11 899 000 forinttól kapható, s nemcsak prémium minőségű audiorendszerével hívja fel magára a figyelmet, hanem az olyan egyedi megoldásokkal, mint a kétszínű karosszéria-fényezés vagy a kabin narancssárga dekorelemei.

A HR-V e:HEV hibrid WLTP-ciklus szerint mért CO2-kibocsátása 122 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 5,4 l/100 km. Az e:HEV rendszer három vezetési üzemmódot kínál, közülük önműködően, mindig az aktuális viszonyoknak megfelelően választ a vezérlőelektronika. A rendszer mindig a lehető legtakarékosabb beállítás mellett dönt.

Miként az összes új Hondában, a HR-V-ben is megtalálható a Honda Sensing biztonsági csomag. Ezenkívül lejtmenet-szabályozó is segíti a sofőrt, nagyobb tapadást és precízebb irányítást szavatolva csúszós útfelületen és meredek lejtőn. Az utasok könnyedén csatlakozhatnak okostelefonjukkal a 9 hüvelyk képátlójú érintőképernyőhöz, mivel az előre telepített alkalmazások között ott sorakozik a készülékek közvetlen használatát biztosító Android Auto és Apple CarPlay is. Előbbi használatához vezetékes összeköttetésre van szükség, míg utóbbi Bluetooth-on és WiFi-n keresztül is kapcsolódhat az eszközökhöz.

A vadonatúj HR-V-re szeptember 8-tól kezdve vesznek fel megrendeléseket, az első példányok pedig 2022 első negyedévében megérkeznek a hazai márkakereskedésekbe.