2022. január 18. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Formula E sorozat új biztonsági autója

Az ABB FIA Formula E világbajnokság új biztonsági autója nem más, mint a Porsche legerősebb elektromos hajtású sportautója, a Taycan Turbo S. A 761 lóerős gép január 28-án, az idei Formula E szezon nyitófutamán, a szaúd-arábiai Diriyah-ban gurul ki először az aszfaltra.

A Porsche Taycan Turbo S karosszériafényezésén mind a 11 bajnokságban résztvevő csapat színe feltűnik, ahogy az FIA és a Formula E jellegzetes árnyalatai is. A 22-es szám pedig az idei szezonban megmérkőző 22 pilóta teljesítményét ismeri el.

Kiváló vezethetősége, biztonsága és 560 kW-os (761 LE-s) teljesítménye miatt a Taycan Turbo S ideális választás a világ egyetlen teljesen elektromos autós versenysorozatának biztonsági autó szerepére. Rajtprogram használatával a Taycan Turbo S mindössze 2,8 másodperc alatt képes elérni a százas tempót és akár 260 km/órás sebességgel is száguldhat. A mezőny olyan metropoliszokba látogat el idén, mint London, Mexikóváros, New York, Berlin, Monaco és Szöul.

A biztonsági autós feladatkör ellátásának érdekében a villany-szedánt természetesen el kellett látni a kötelező biztonsági és kommunikációs felszerelésekkel. Bukóketrecet, hatpontos biztonsági övekkel kiegészített kagylóüléseket és tűzoltó berendezést szereltek az autóba, s felkerültek rá a megkülönböztető jelzések, azaz a fényhíd és a villogók is. A Taycan Turbo S safety car volánjánál Bruno Correiát találjuk majd.