2022. március 11. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Nagyon ütős lett az Irmscher Opel Astra

Az Opel Astra legfrissebb generációja tavaly szeptemberben debütált, s néhány napja már Magyarországon is kapható. A high-tech modell csak kis köbcentis belső égésű motorokkal és hibrid hajtásláncokkal érhető el, később érkezik a tisztán elektromos változat is. OPC csúcsmodellben ne is reménykedjünk; a GS Line felszereltség képviseli a sportos vonalat. Az Irmscher azonban most megmutatta, hogy ez a modell is sokkal izgalmasabbá varázsolható.

A legendás német Opel-tuner számítógépes grafikákat tett közzé arról, hogyan képzeli el az új Astra átalakítását. Teljes bodykittel látta el az autót, megültette a karosszériát, nagy kerekeket tett rá, s a színekkel is variált, amely dolgok így együtt igen kellemessé varázsolták a ferdehátú megjelenését.

Az aerodinamikai csomag része az egyedi első lökhárító vaskos alsó toldattal, a mélyre húzott küszöbidomok, a gyárinál nagyobb tetőspoiler, továbbá az egyedi hátsó szoknya méretes diffúzorral. A hot hatch kinézetet a piros díszítések is erősítik. Elmaradhatatlan emellett a jellegzetes Irmscher grafika a kocsi oldalán.

A külső módosítások sorát az új könnyűfém felnik zárják, amelyek 18 vagy 19 colos méretben állnak rendelkezésre az Astrához. Az Irmscher három különböző dizájnt vonultatott fel, a “Cosmo Star”, a “High Star” és “Turbo Star” fantázianevű szetteket. Az első kettő 19, míg az utolsó 18 colos méretben kapható.

Természetesen a karosszériát lejjebb is engedték; az Irmscher 30 mm-es ültetésről beszél, amely azonban a mélyre húzott légterelők miatt komolyabbnak tűnik. A tuner a belső térben is otthagyja a keze nyomát, rozsdamentes küszöbléceket és velúr szőnyegeket épít be, de a fényképek tanúsága szerint komplett bőrkárpitozást is vállal.

A bodykit és az összes kiegészítő rövidesen elérhetővé válik az Astra minden modelljéhez. Az árakról nem nyilatkoztak.