2022. október 12. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Magyar sofőr lett Európa legjobb kamionvezetője

A Goodyear folytatta együttműködését a DAF Trucks kamiongyárral, így október első hétvégéjén a vállalat által megrendezett sofőrverseny, a DAF Driver Challenge 2022 abroncsszállítója volt. Az évente megrendezett, egész Európát felölelő verseny célja megtalálni a legrátermettebb kamionsofőröket.

internationaldafdriverchallenge2022-1

A versenyt október 1-jén és 2-án rendezték meg Luxemburgban, a Goodyear tesztpályáján. 18 ország több mint 1000 versenyzője vett részt a regionális megmérettetéseken, és 15 sofőr versenyzett végül a döntőben. Az esemény partnere és kizárólagos abroncsszállítója a Goodyear volt.

A verseny győztese magyar sofőr, a 31 éves dabasi Szabados Gábor lett. Európa legjobb kamionsofőrje a győzelemhez vezető út során számos kihívással nézett szembe a pótkocsi csatlakoztatásától és a tolatástól egészen az üzemanyag-takarékos vezetésig és a napi műszaki ellenőrzésekig, ami magában foglalta az abroncsok állapotának nyomon követését is.

A kétnapos esemény színtere a Goodyear tesztpályája volt, amelyet jelenleg a személy- és tehergépkocsi-abroncsok tesztelésére használnak, hogy biztosítsák a teljesítmény és a hatékonyság legmagasabb szintjét. A döntősök hét műszaki és kezelhetőségi workshopon vettek részt, hogy megismerkedjenek azokkal a teszttípusokkal, amelyeken az abroncsokat vizsgálják azok fejlesztése során.