/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
carroll shelby, ferrari, ford, goodyear, ken miles, le mans, shelby american

amerikai legendák

Le Mans ’66: a Ford és a Goodyear letette a névjegyét

időpont:2019. november 15. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az aszfalt királyai című film a Ford és a Ferrari legendás párviadalának történetét dolgozza fel; az 1966-os ikonikus franciaországi endurance versenyen játszódik, ahol a Goodyear abroncsok központi szerepet játszottak Bruce McLaren és Chris Amon győzelmében.

autóverseny, eco gp, elektromos, goodyear, hungaroring

ECO GP

Jól muzsikáltak az új abroncsok a magyar ECO GP-n

időpont:2019. június 04. 18:34

szerző:Autoblog

címkék:

Jól teljesítettek a Goodyear új fejlesztésű Eagle F1 Supersport abroncsai az első magyar ECO GP versenyen. A Hungaroringen rendezett eseményen 13, száz százalékban elektromos meghajtású autó vett részt. 

goodyear, gumi, gumiabroncs, megújuló, szójaolaj

új alapanyagok

A környezetbarát gumiabroncsé a jövő?

időpont:2017. szeptember 26. 12:00

szerző:Autoblog

címkék:

A vulkáni homok, a rizspelyvából kinyert szilícium-dioxid és a szénszál után a Goodyear most szójaolaj felhasználásával készített abroncsot. Az új abroncs nem csak „zöld”, de a gumik teljesítménye száraz, nedves és téli időjárási viszonyok között is növelhető.

3d nyomtatás, eagle-360, goodyear, önvezető

a jövő abroncsa

A nap képe: a gömb alakú abroncs

időpont:2017. január 05. 10:55

szerző:Autoblog

címkék:

A gömb alakú, 3D-nyomtatással készült Goodyear Eagle-360 abroncs a Goodyear jövőképét testesíti meg, és inspiráló megoldást mutat a jövő részére, amikor az önvezető technológia várhatóan elterjedtebb lesz. A különleges abroncs most formatervezési díjat is nyert.

dunlop, goodyear, hó, kutató-mentőszolgálat, lánctalpas, mentőszolgálat

életmentők

Lánctalpas járművet és abroncsokat kapott a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat

időpont:2016. december 22. 14:00

szerző:Autoblog

címkék:

A Goodyear Dunlop Tires Magyarország folytatta 2014-ben kezdődött támogatási együttműködését a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal, újabb járműveiket szerelte fel abroncsokkal, s egy különleges lánctalpas járművet is átadtak.

goodyear, járművezető, sofőr, vezetési stílus

ilyenek vagyunk

Többféle vezetési stílus ütközik Európa útjain

időpont:2015. augusztus 25. 13:30

szerző:Autoblog

címkék:

Legyen szó nyári szabadságról vagy a munkahelyi ingázásról, az utakon töltött idő sokak számára feszültséggel teli és bosszantó élmény lehet, derült ki a London School of Economics and Political Science (LSE) szociálpszichológusainak kutatásából.

genfi autószalon, goodyear, hibrid

forradalom?

Villamos energiát termel a Goodyear új abroncsa

időpont:2015. március 03. 20:00

szerző:Autoblog

címkék:

A Goodyear az idei Genfi Autószalonon egy olyan futurisztikus abroncsot mutatott be, amely saját maga képes villamos energiát termelni. Képes a keletkező nyomást és hőt villamos energiává alakítani. Sorozatgyártását azonban nem tervezik.

defekt, goodyear, segítségnyújtás, stoppolás

teszt

Elméletben segítünk autóstársainknak, de a valóságban kevésbé

időpont:2014. július 21. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Goodyear arra kereste a választ, hogy mennyire segítőkészek az autósok Magyarországon. Ezért először megkérdezte az autósokat, hogy megállnának-e segíteni egy bajba jutott autóstársuknak, majd a valóságban le is tesztelte, hogy hányan állnak meg segíteni.

goodyear

ZÖLDEBB JÖVŐ

Jönnek a bio-töltelékanyagos abroncsok

időpont:2008. szeptember 11. 14:53

szerző:DG

címkék:

A Goodyear jelenleg egy új, rendkívül alacsony gördülési ellenállással rendelkező, környezetbarát alapanyagokból készült gumiabroncsot fejleszt. A projekt központi eleme egy új, bio töltőanyag előállítása, mellyel a korom és egyéb hagyományos anyagok kiválthatók. Az új készítmény megújuló alapanyagokból, például kukoricakeményítőből készül majd. Ezáltal jelentősen csökkenthető majd a CO2-kibocsátás már a gyártási folyamat során is. Az innovatív fejlesztési kezdeményezésért az Európai Bizottság jelentős kutatás-fejlesztési támogatásban részesítette a Goodyeart.

goodyear, holdjáró

HOLDJÁRÁS

Speciális gumikon a holdjárók

időpont:2008. június 06. 11:31

szerző:SzaBi

címkék:

A Goodyear a NASA Glenn Kutatási Központjával együttműködve olyan abroncsok kifejlesztésén dolgozik, amelyek a Holdon, vagy akár a Marson is képesek majd hordozni az űrutazók járműveit. Az elsődleges cél, hogy az új termék megbirkózzon a földön kívüli körülményekkel, de a munka során a fejlesztők hasznos tapasztalatokat szerezhetnek a nem levegővel töltött abroncsok földi használatával kapcsolatban is.

goodyear, kresz

KIÁBRÁNDÍTÓ EREDMÉNY

A magyar autósok fütyülnek a KRESZ szabályaira

időpont:2008. február 29. 11:39

szerző:tygger

címkék:

A magyar autósok többsége nem tartja be a KRESZ szabályait, feszülten és türelmetlenül vezet - derült ki a Goodyear közel 300 megkérdezett körében végzett felméréséből. A világ egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártója által készített kutatásból azt is megtudhattuk, hogy a vezetők leginkább a veszélyesen előzőktől és a volán mögött elalvóktól tartanak, míg az irányjelző használata nélküli előzést nem tartják veszélyesnek. Folytatás a címre kattintva!

goodyear

A magyar autósok a legudvariasabbak Közép-Európában

időpont:2007. július 17. 11:10

szerző:DG

címkék: