/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jenson Button egy NASCAR autóval indul a Le Mans-i 24 órás versenyen

2023. február 03. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A NASCAR bejelentette, hogy sztárokból álló versenyzőtriót nevez az idén századik évfordulóját ünneplő Le Mans-i 24 órás futamra a „Garage 56 projekt” keretében.

button chevy 2

A Goodyear gumikkal szerelt, új generációs Chevrolet Camaro ZL1 vezetőülésén a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson, a 2009-es F1-világbajnok Jenson Button, valamint a korábbi Le Mans-győztes Mike Rockenfeller (Rocky) osztozik. A futamot szervező ACO (Automobile Club de l’Ouest) várhatóan a következő hetekben hagyja jóvá a különleges versenyutó rajtengedélyét.

A Le Mans-ban rajthoz álló Garage 56 projekt az USA legnagyobb autósport-szervezete, a szériaautó-versenyzést összefogó NASCAR, a Hendrick Motorsports istálló, valamint a Chevrolet és a Goodyear partnersége. Azaz, az amerikai szakág 75 éves történetének legsikeresebb csapata, gyártója és gumiabroncs márkája próbálja majd elhódítani a kategóriagyőzelmet a világhírű futamon.

button chevy

Jenson Button az F1 történetének meghatározó alakja, 15 futamgyőzelmet aratott, 50-szer állhatott fel a dobogóra, 2009-ben pedig világbajnok lett, így minden idők egyik legjobb brit pilótájaként tartják számon.

Jimmie Johnson illusztris pályafutása során rekordot jelentő 7 bajnoki címet szerzett és 83 futamgyőzelmet aratott a NASCAR legmagasabb kategóriájában a Hendrick Motorsports és a Chevrolet színeiben. Nemrég a NASCAR Cup Seriesben induló Legacy Motor Club istálló résztulajdonosa lett, és februárban rajthoz áll a daytonai 500 mérföldes viadalon. Johnson decemberben Sebringben tesztelte a Le Mans-ba szánt Garage 56-os autót.

button chevy 3

Mike Rockenfeller már eddig is komoly sikereket ért el Le Mans-ban: 2010-ben abszolút győztes volt, 2005-ben pedig kategóriagyőzelmet aratott a GT versenyosztályban. Emellett 2010-ben megnyerte a daytonai 24 órás futamot, 2013-ban pedig bajnok lett a német DTM bajnokságban. Ő a Garage 56 projekt vezető tesztpilótája, minden éles gyakorlaton a volán mögé ült, és számtalan órát töltött a szimulátorban.

Mindhárom pilóta részt vesz a jövő heti kétnapos teszten a Daytona International Speedway-en. Jordan Taylor, aki jelenleg az IMSA WeatherTech SportsCar bajnokságban vesz részt a Corvette Racing színeiben, tartalékpilótaként szolgál majd, és segíti a pilóták felkészülését.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/