2007. december 12. 08:31   |   Autoblog
címkék:  

Itt az Alto-utód: ütős tanulmány a Suzukitól

A Suzuki indiai gyártelepén új, világpiaci értékesítésre szánt modell gyártását kezdi meg – jelentette be kedden Osamu Suzuki, a cég elnöke.

A vállalat a tervek szerint a dél-ázsiai országot a kisautó gyártásának világpiaci központjává teszi. “Több autót kívánunk exportálni Indiából Európába ” – mondta Suzuki egy ipari tanácskozáson. A vállalat növelni fogja Indiában dolgozó alkalmazottainak számát, egyben bővíti az itteni kutatási, fejlesztési kapacitásait – közölte. Az indiai autópiac novemberben 16 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, és ebben jelentős szerepet játszott a Maruti (27 százalékkal növelt értékesítés), amely 54 százalékban a Suzuki tulajdonában van.

A Suzuki később hivatalos képeket is közölt az új kisautóról, mely tanulmányként a januári Új-Delhi Autószalonon mutatkozik be. A koncepció az A-Star nevet kapta, formavilága kifejezetten modern, kár, hogy éppen emiatt nem sok esélye van az ilyen formában való sorozatgyártásra. A szériaváltozatból egyébként az új Alto lesz, motorházteteje alatt egy új fejlesztésű, egyliteres motor dolgozik majd, mely megfelel az Euro 5-ös környezetvédelmi normának. Az autót Indián belül Manesarban gyártják majd, európai értékesítése jövő decemberben indul.