2007. október 02. 13:33   |   Autoblog
címkék:  

Limitált szériás Renault Twingo Nokia mobillal

A Twingo Nokiához Nokia 6110 Navigator telefont is mellékelnek, ami teljes körű GPS navigációs szolgáltatást kínál. A kocsit nálunk nem forgalmazzák.


A limitált kiadású Renault Twingo Nokia a finn mobilcéggel közösen készült, így számos egyedi, fejlett szórakoztató és kommunikációs berendezést tartalmaz. Építettek bele egy kormányról irányítható, MP3-kompatibilis, 140 watt teljesítményű CD-rádiót USB, jack és iPod csatlakozókkal, Bluetooth kihangosítót, valamint navigációs rendszert is, amely a szintén alaptartozék Nokia 6110-es telefonról vezérelhető.

A Twingo Nokia a Dynamique felszereltségű változaton alapul, de egyedi stílusjegyekkel ruházták fel. Sötét fémszínű díszítésekkel, sötétített hátsó ablakokkal és speciális, techno stílusú Nokia oszlopdekorációval látták el. A Twingo Nokia kizárólag gyöngyházfekete és fehér fényezéssel kerül piacra, orrában 1,2 literes 16 szelepes, 75 lóerős benzines vagy 65 lóerős, 1,5 literes dCi dízelmotorral. A francia piacra szánt példányok egyenként 220 mm hosszan csúsztatható hátsó ülésekkel is rendelkeznek.

Igazán egyedi kiegészítőkkel az utastérben találkozunk. Egyik a négy hangszórós, 140 wattos MP3-kompatíbilis CD-rádió, ami három külső bemenettel rendelkezik. A kesztyűtartó rejti az USB, a 3,5 mm-es jack, valamint a DIN csatlakozót (az iPod-hoz). Az MP3 funkciók között a kormányra telepített kezelőgombok segítségével barangolhatunk. A Twingo Nokiához Nokia 6110 Navigator telefont is mellékelnek, ami teljes körű GPS navigációs szolgáltatást kínál, Nokia Navigator audió és vizuális útmutató alkalmazással. A térképeket és úthálózatokat előre feltöltötték a telefon MicroSD kártyájára. A navigációba több ezer helyszín táplálható be, emellett igénybe vehetők olyan fizetős szolgáltatások, mint a sebességkorlátozásokról szóló és közlekedési információk, valamint az időjárás jelentés. A GPS funkció a telefon segítségével természetesen az utcán is használható. A kéz nélküli Bluetooth telefonrendszer jellegzetessége, hogy a műszerfali kijelzőre vetíti a telefonkönyv bejegyzéseit, bejövő és kimenő hívásnál pedig kikapcsolja a rádiót és a hangszórókra irányítja a hangot.        

A Twingo Nokiát Franciaországban 12 150 eurótól fogják árusítani, novemberben pedig Olaszországban, Németországban, Szlovéniában, Belgiumban és Hollandiában is megkezdik a forgalmazását. Hozzánk sajnos nem jut el.