/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wimmer Porsche 911 GT2 RS

2013. augusztus 28. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

A Wimmer Racing Technology által feltuningolt Porsche GT2 RS azon kiváltságosok közé tartozik, amelyekben négyszámjegyű teljesítmény lakozik. Alighanem a világ leggyorsabb utcai Porschéja.

A 3,6 literes biturbó boxermotorral felszerelt Porsche 911 GT2 RS (997) 2010 májusában látott napvilágot. 90 lóerővel volt erősebb és 70 kilogrammal volt könnyebb a normál GT2 modellnél és 3,4 másodperces gyorsulásra, valamint 330 km/órás végsebességre volt képes. A gyár 500 darabot készített belőle, egyenként 237 578 eurós áron, de az autó két hónap alatt mind egy szálig elkelt. A német Wimmer Racing Technology egy ilyen példányhoz jutott hozzá.

Céljuk a lehetetlen megvalósítása volt, tehát az, hogy a motorból 1000 lóerőnél nagyobb teljesítményt sajtoljanak ki, kerékre állítva a világ egyik, ha nem a leggyorsabb utcai Porschéját. A 3,6 literes biturbó boxermotoron mélyreható változtatásokat hajtottak végre. Kicserélték a változtatható geometriájú turbófeltöltőket, átépítették a szívóoldalt, sport vezérműtengelyeket és főtengelyt építettek be, egyedi megmunkálású hengerfejeket, dugattyúkat és hajtókarokat szereltek be, emellett módosították a befecskendezést és 200 cellás sportkatalizátorokkal ellátott kipufogórendszert installáltak a Porsche alá. A motor teljesítménye végül 1020 lóerő, a nyomatéka pedig 1108 Nm lett. Ilyen számokat a Wimmeren kívül csak a 9ff műhely képes produkálni.

Az állítható KW versenyfutóműnek és az egyedi 19 colos kerekeknek nincs könnyű dolguk, hogy útra vigyék ez az óriási teljesítményt. A Wimmer Porsche álló helyzetből 3,4 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órára, mint a gyári változat, amint azonban a hátsó kerekek képesek szilárdan megkapaszkodni az aszfaltban, a szériamodell, s majdnem minden más sportkocsi is, jócskán lemarad. Újabb 5,3 másodperc elteltével ugyanis a sebességmérő mutatója kétszáznál jár, újabb 6,8 szekundum múlva pedig 290-nél. A csúcssebesség 389 km/óra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/