/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

33%-kal erősebbé tették a BMW 1M Coupét

2015. augusztus 21. 14:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német OK-Chiptuning nem kevesebb, mint 111 lóerőt csapott hozzá a BMW M1 gyári teljesítményéhez, miközben a nyomatékhoz ennél is többet. Az erőkúrán felül azonban futotta némi díszítésre is a tunertől.

Nem túl gyakori, ráadásul elég nagy becsben tartott darab mifelénk az 1-es BMW legkomolyabb kiadása. Olyannyira, hogy a legnépszerűbb hazai használtautós oldalon nem is találni belőle, csak 130i és 135i modelleket – tehát vagy nagyon szereti, akinek van vagy talán már nincs is az országban belőle.

Pedig akinek ilyen autó dolgozik a végtagjai parancsára, annak most tökéletes erőnövelést kínál az OK-Chiptuning. A duplaturbós 3.0 literes sorhatossal szerelt kupénak gyári állapotában sincs miért szégyenkeznie, hisz 340 lóerejéhez (250 kW) kereken 500 Nm maximális forgatónyomaték társul, ám a német műhely emberei egy új intercooler, a Wagner Tuningtól származó új leömlők, illetve egy Eisenmann kipufogórendszer és az ilyenkor szokásos motorvezérlő-átírás segítségével jócskán feltornázták az értékeket.

A legkisebb bajor sportgép így 451 lóerő (332 kW) és 714 Nm leadására képes. Azonban azt nem árulták el, hogy ez mennyit javít a gyári 4,9 másodperces százas sprinten és az elektronikusan leszabályozott 250 km/órás végsebességen, de a gyorsulás 4-4,5 másodperc közé, a csúcstempó pedig 300 km/óra fölé tehető a korlátozás felülírásával.

Annak érdekében, hogy ne csak belül mutasson jobb formát az 1M, a designerek egy garnitúra 20 collos Schmidt CC-Line felnit, és a rá valő, elől 245/30, hátul 295/25-ös Michelin abroncsokat szerelte fel rá. A szénszálas hátsó szárny és tükörburák, a H&R állítható futómű, illetve a belülre jutó hasított bőr bevonatok és új pedál szett már csak hab a tortán. Arról nem tudni, hogy a csomag és egyes elemei mennyi pénztől szabadítják meg a kiéhezett tulajdonosokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/