/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A családi dragster

2012. október 31. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Az NHRA Top Fuel jelenlegi legjobb pilótája, Antron Brown a Toyota Racing Dream Build Challenge versenyre építette ezt a hihetetlen járművet, amelyet a SEMA Show-n is megcsodálhat a közönség. A csak Amerikában kapható, nagyméretű Toyota Sequoia SUV teljesen új identitást kapott: 650 lóerős motorjával 10 másodpercen belül tesz meg 402 métert.

Brown „DragQuoia” dragstere jelentősen különbözik a békés, polgári megfelelőjétől, hiszen egy brutális légszívó lóg ki a motorteréből, hasal az úton, a hátsó gumijai pedig 21,5 hüvelyk, azaz 54 centiméter szélesek. A TRD által doppingolt V8-as erőforrás jóval 650 lóerő felett teljesít, de ha kell, nitró rendszert is bevethet a pilóta.

Egy gyorsulásra épített autónak kötelező könnyűnek lennie, ezért a Sequoia eredeti tömegéből több mint 700 kilogrammot faragtak le. Így 10 másodpercen belül futhatja a negyed mérföldet. Az elképesztő gyorsulást pedig többen is átélhetik, mert a Toyotába négy kagylóülést építettek. A bent ülők testi épségére ötpontos övek és bukóketrec vigyáznak, a megállásban pedig fékezőernyő segít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/