/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legmérgesebb Mustang

2017. január 23. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Pontosan öt évtizede látta meg a napvilágot az első Shelby Super Snake, amely alkalomból a Shelby American cég egy 50. évfordulós különkiadást készített az aktuális Mustangból. Egy vegytiszta izomautó, amely 750 lóerejével pillanatok alatt elfüstöli a hátsó abroncsait. Csak 500 darab készül belőle, 69 995 dolláros alapáron.

A Ford Mustang GT modellen alapuló Super Snake hiába bivaly erős, nem csak egyenes vonalban gyors. Professzionális független felfüggesztése versenypályás használatra is alkalmassá teszi, s fékrendszere is állja a megpróbáltatásokat. Wilwood rendszerrel szerelték fel, elöl 6-, hátul 4-dugattyús féknyergekkel, 20 colos kovácsolt kerekein pedig Michelin Super Sport abroncsok feszülnek.

A Super Snake motorházteteje alatt a Mustang GT 5 literes Coyote V8-as motorja dolgozik, ám egy kompresszorral jelentősen megdobták a teljesítményét. Alapkiépítésben 670 lóerőt teljesít, de kívánságra Whipple vagy Kenne Bell feltöltővel 750 lóerő fölé emelik a teljesítményét. S mindezt hagyományos üzemanyaggal is tudja; ekkor 3,5 másodperc alatt katapultál 100 km/órára és 10,9 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. De a kocsi kanyarban is rendkívül stabil, 1,2g-s keresztgyorsulásra képes.

A Super Snake nem rejtegeti átlagon felüli képességeit, csak úgy dagad az erőtől. Kidomborított motorháztetőt kapott integrált légnyílásokkal, ami már sejteti, hogy 431 lóerőnél azért többet tud. Ezen kívül egyedi hűtőrács, splitteres első lökhárító, küszöbspoilerek, hátsó légterelő és diffúzoros hátsó szoknya jelzi, hogy egy Shelbyvel állunk szemben. A csíkok és jelvények pedig egyértelműsítik, hogy a Shelby Mustangok királyát látjuk.

Az 50. évfordulós Super Snake csomag 36 795 dollárba kerül, amihez ha hozzáadjuk a Mustang GT árát, 69 995 dollárt kapunk eredményül. Ezért a pénzért a kedves vevő egy 670 lóerős Shelby Super Snake tulajdonosa lehet. A 750+ lóerős csomag feláras, amely esetben a kocsit megerősített hűtőrendszerrel, Ford Performance féltengelyekkel, egyrészes meghajtó tengellyel és versenyfutóművel is ellátják. Az utastérbe 4-pontos bukókeret építhető, a hátsó üléssor pedig eltávolítható.

A megrendelő bármelyik Mustang gyári színt választhatja, kérhet kézi vagy automata váltót, az átalakításra pedig 3 éves vagy 36 ezer mérföldes Shelby garanciát is kap. Autója pedig bekerül a nemzetközi Shelby jegyzékbe és számozott plakettet kap.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/