/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legszilajabb olasz bika

2019. november 19. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

A Lamborghinik első számú nemesítőjévé előlépett német Novitec most a paletta csúcsán elhelyezkedő Aventador SVJ modellt szemelte ki átalakításra. Testre szabott karbon elemekkel, kovácsolt könnyűfém kerékgarnitúrával és sport kipufogórendszerrel varázsolta még ütősebbé az olasz bikát.

A Novitec specialitása a szénszálas műanyag; az SVJ esetében is első körben szélcsatornában tökéletesített, egyedi karbon komponenseket dolgozott ki a karosszériához, amelyek illeszkednek a gyári aktív aerodinamikai rendszerhez. A készlet része az új első spoilerajak és légterelő idom, az új szellőzős motortértakaró elem, az egyedi kialakítású küszöbspoilerek, továbbá az újraformált felső és oldalsó légbeömlők, amelyek még tovább optimalizálják a V12-es motor hűtését.

A motorháztető középső légcsatornája közvetlenül az ALA rendszerre irányítja a levegőt, amely állítható terelőlapok segítségével optimalizálja az aerodinamikát. A motortér légcseréjét új airbox és áttervezett légkilépő nyílások javítják. A szárny alatti kis légterelők tovább fokozzák a leszorítóerőt.

Az Aventador SVJ harcos megjelenéséhez méltó könnyűfém kerékgarnitúrával is gazdagodott. A hatágú NL4 kovácsolt szett most is az amerikai Vossen közreműködésével készült el. Méretezésük királyi, elöl 9 x 20, hátul 13 x 21 colosak, rajtuk 255/30 ZR 20 és 355/25 ZR 21 méretű Pirelli P-Zero Corsa abroncsokkal. Az Aventador SVJ lenyűgöző kiállásához az ültetés is hozzájárul. Az új rugók mintegy 35 mm-rel engedik lejjebb a karosszériát.

A 770 lóerős és 720 Nm nyomatékú 6,5 literes V12-es erőforráshoz nem nyúltak, ám a perifériáit tehermentesítették. Az aktív szelepes, rozsdamentes sport kipufogórendszerrel szabadabban lélegezhet és szebben dalolhat a tizenkét hengeres aggregát. Emellett a széria rendszerhez képest akár 19 kilogrammos megtakarítás is elérhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/