/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb négyüléses kabriója a Brabustól

2016. június 21. 20:45   |   Autoblog
címkék:  

A Brabus ismét megalkotta a szuperlatívuszok autóját, ezúttal a világ leggyorsabb négyüléses kabrióját állította négy kerékre. A Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio az exkluzív, nagyteljesítményű Mercedesek sorát folytatja, 350 km/órás végsebességre képes.

Ismét egy különleges szuperautó került ki a Brabus kezei közül. Az alapot az egyik csúcs Mercedes-AMG modell, az S 63 4MATIC Cabriolet szolgáltatta hozzá. A Brabus szakemberei az 5,5 literes biturbó benzinmotorra koncentráltak, amelyet igencsak felráztak. Klasszikus tuningfogásokkal a teljesítményét egészen elképesztő 850 lóerőre emelték.

A Brabus hagyományaihoz hűen a munkát a lökettérfogat növelésével kezdte. Speciális, kovácsolt, hosszabb löketű főtengellyel 5461-ről 5912 köbcentiméterre növelték a hengerűrtartalmat, majd megfelelő kovácsolt dugattyúkat és hajtókarokat szereltek be. A két hengerfejet gépmunkával tették ellenállóbbá. A hajtómű perifériáit is átépítették. Mindenekelőtt a turbófeltöltőket cserélték nagyobbra, majd módosították a leömlőket. Ezek immár 75 mm átmérőjűek és fémkatalizátorokhoz csatlakoznak. A rozsdamentes acél sportkipufogó-rendszer pillangószelepet is kapott, így a hangja az utastérből szabályozható.

A turbós nyolchengeres motor szívóoldala is alaposan átépült. A szívótraktus teljes egészében szénszálból készült és a két gyárinál nagyobb méretű légszűrő doboz jóvoltából szabadabb légzést tesz lehetővé. A motortér lenyűgöző elemei az aranyfóliával betekert turbócsövek. A motortuning része még az egyedileg kalibrált elektronika, valamint az elektronikus turbónyomás határoló. A mélyreható tuning eredményeként az erőforrás teljesítménye csaknem megduplázódott, most 430 helyett 850 lóerőt ad le 5400-as fordulatszámon, nyomatéka pedig 900-ról 1450 (!) Nm-re emelkedett, amely 2500-tól 4500-as fordulatszámig elérhető. Utóbbit teljes egészében azonban most sem engedik rá a főtengelyre, “csak” 1150 Nm hasznosítható belőle. Cserébe az átépített motorra 3 éves vagy 100 ezer mérföldes garanciát vállal a Brabus.

A Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio jelenleg a világ legerősebb és leggyorsabb négyüléses kabriója. Álló helyzetből 3,5 másodperc alatt sprintel 100 km/órára, 5,9 szekundummal később eléri a 200 km/órás sebességet, a vége pedig 350 km/óránál húzódik, abroncsai ugyanis nem bírnának többet.

A karosszériát is felkészítették a félelmetes tempóra. Szénszálas aerodinamikai elemekkel öltöztették fel a kasztnit, amelyek agresszívabbá teszik a fenséges kabrió megjelenését, egyúttal nagy sebességnél megadják a szükséges plusz leszorítóerőt. Az első lökhárítóra egyedi toldatot illesztenek, hátulra pedig vaskos diffúzort és légterelő szárnyat aggatnak. A hátsó kötény magába foglalja a szögletes kerámia kipufogóvégeket is. Többféle stílusú és méretű kerék választható az S 63 modellhez, a 850 6.0 Biturbo Cabrióra azonban 21 colos, exkluzív Monoblock Platinum Edition garnitúrát csavaroztak. Az elöl 9 x 21, hátul 10,5 x 21 méretű fekete görgőkre 255/35-ös, illetve 295/30-as gumikat feszítettek. Emellett picit meg is ültették a kocsit, az elektronikus modul 15 mm-rel engedi lejjebb a súlypontot.

A kabin teljes mértékben a megrendelő ízléséhez alakítható. Elérhetők apró, de az általános nívót tovább emelő kiegészítők, mint a megvilágított küszöblécek, az alumínium váltófülek, pedálok és ajtógombok, de komplett újrakárpitozás is kérhető, tetszőleges színben és díszítőelemekkel. A kilométerórát viszont kötelező jelleggel egy 400 km/óráig skálázott darabra cserélik.

A Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio megépíttethető bármely Mercedes-AMG S 63 Cabriolet modellből, vagy új autóként megrendelhető a Brabusnál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/