/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volkswagen Multivan, amely 580 lóerős

2018. december 21. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha valakinek nagy családja van, vagy szimplán fétise kisbusszal járni a világot, ennél vonzóbb darabra nem fog akadni. Egy fanatikus VW Multivan tulaj ugyanis 80 millió forintból épített magának egy Porsche 911 Turbo motoros kisbuszt, ami most eladó.

Sokan sokféleképp próbálkoztak már a Volkswagen méltán sikeres kisbuszának személyre szabásával, de a tunerek általában saját ízlésvilágukat ültetik az efféle projektekbe, így a végeredmény sokszor nem elég személyes vagy merész.

Szemben az alábbi megoldással, melyet egy tulajdonos készíttetett el a berlini TH Automobile nevű céggel. A 2012-es Multivan normál kisbuszként kezdte életét, ám gazdájának köszönhetően teljes átalakuláson esett át.

Bár a legkevesebb változtatás kívül történt, innen is sejthető, hogy nem egy átlagos személyszállítóval van dolgunk: 19 collos fekete ATS alufelnik, mindenféle jelvénytől és jelzéstől megfosztott, fekete karosszéria, hátul középen kivezetett két kipufogóvég és persze az ültetés is árulkodik valamiről.

A valami azonban ennél sokkal durvább, ugyanis egy 997-es szériás Porsche 911 Turbo 3.6 literes hathengeres boxermotorja került a Multivan hátuljába, amit a cég felpaprikázott 580 lóerőre (427 kW). Ezt a bődületes teljesítményt egy hatfokozatú kézi kapcsolású Porsche váltó továbbítja a hátsó kerekek felé, így a doboz végsebessége eléri a 285 km/órát. A megfelelő lassításról a Brembo fékrendszer gondoskodik, elől 370, hátul 365 mm-es tárcsákkal. A jármű hivatalos neve így lett Porsche 911 Turbo TH2 Multivan.

A belsőt a minden apró részletre kiterjedő bőrözés és Alcantara bevonat teszi különlegessé, de a Porsche kormány, gyújtáskapcsoló, műszerek és sportülések, valamint a hátsó multimédia, a sínen csúsztatható és befordítható további négy ülés is gondoskodik a sportosan pérmium hangulatról.

A teljes projekt 250 ezer eurójába (aza 80 millió forintjába) fájt és évekbe telt, mire kész lett, most azonban hajlandó megválni tőle 139 800 euróért (45 millió forintért) a classicdriver weboldalán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/