/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A leggyorsabb kombi Audi

2008. augusztus 06. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Az MTM-nek nem kevés, 76 lóerőt sikerült pluszban, csupán a motorvezérlés átírásával kicsikarnia a szuperkombiból.


A wettstetteni Motoren Technik Mayert (MTM) az Audi rajongóknak már nem kell bemutatni; a műhely kezei közül már számtalan bivalyerős, villámgyors négykarikás kocsi került ki. A szakemberek most lecsaptak a gyárilag is rettenetes, 580 lóerős biturbó V10-es motorral felvértezett Audi RS6 kombira, s kihoztak belőle mindent, amit tudtak. Első lépcsőben 656 lóerőre emelték a teljesítményt, melyhez 310 km/órás végsebesség társul, ám egy 702 lóerős csomag is előkészületben van, mely még félelmetesebb végsebességet tesz majd lehetővé.   


Az MTM-nek nem kevés, 76 lóerőt sikerült pluszban, csupán a motorvezérlés átírásával kicsikarnia a szuperkombiból, így a sebességmániás tulaj akár 310 km/órával is repeszthet. A beavatkozás után a motor nyomatéka 650-ről elképesztő 785 Nm-re ugrott, így a gyorsulás 3,9 másodperce csökkent. Ez jobb, mint például a Ferrari F430 ideje. Az MTM 3999 euró fejében végzi el az átalakítást. Az Audi erőforrásban azonban még jócskán van potenciál, ezt bizonyítja a 702 lóerős tuning kit, mely egyelőre még fejlesztési fázisban van. A szívó- és a kipufogóoldal teljes átépítésével (sportszűrő, spéci nemesacél kipufogórendszer) az MTM emberei több mint 700 lóerőt ígérnek, 9950 euróért cserébe.


A 2 tonnát meghaladó tömegű RS6-os gyárilag is páratlanul hatékony fékrendszerét az MTM csak elöl javította fel: lyuggatott, óriási 405 x 36 mm-es tárcsákat és 6-dugattyús nyergeket tett fel. A német csapat hagyományosan megtartotta a gyári diszkrét megjelenést, az Audira csupán egy karbon első koptatót és egy hátsó diffúzor-elemet szerelt fel. A tengelyvégekre emellett saját Bimoto felnijeit csavarozta fel 21 colos méretben, melyekre 285/30 ZR 21-es gumikat feszített. Alternatívaként alacsonyabb tömegű, 20 hüvelykes kovácsolt kerekek is kérhetők.


A motortuning, a módosított felfüggesztés, valamint a 21 colos kerékszett csomagban is megvásárolható az MTM-től, minimum egy kisautó áráért, 15 500 euróért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/