/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Álomkabrió a Novitectől

2013. június 21. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

A Maserati GranCabrio MC gyári állapotában is az egyik legkívánatosabb négykerekű a planétán, de a szigonyos márkára specializálódott német Novitec Tridente tuningcég még szívdöglesztőbbé tette. Megültette, gyönyörű felniket tett rá, a motorját pedig kompresszor segítségével edzette meg.

Ha 460 lóerejével és gyönyörű hangjával a Maserati GranCabrio MC azonnal rabul ejt, akkor a Novitec Tridente által nemesített példány életre szóló függőséget okoz. A német Maserati-specialista tuningcég ellenállhatatlanná tette az olasz kabriót.

Mindenekelőtt álomszép felnikre állította, amelyek tengelyenként eltérő méretezésűek az ék alak erősítésének érdekében. A saját fejlesztésű, kovácsolt, öt duplaküllős NM4 kerekek óriási, elöl 9 x 21, hátul 12 x 22-es méretben feszítenek az autón, de egyenként csupán 9,9, illetve 13,5 kilogrammot nyomnak, csökkentve a rugózatlan tömeget. 255/30, illetve 315/25 méretű abroncsok kerültek rájuk. A gyári futóművet is komolyabbra cserélték, az autó kapott egy sport-felfüggesztést, ami arra is képes, hogy gombnyomásra 4 centivel megemelje a kocsit a fekvőrendőrön való áthajtás vagy a mélygarázsba való lehajtás előtt.

Mindezekre elsősorban azért van szükség, mert a Novitec Maseratiját 646 lóerő feszíti. A gyárinál 186 lóerővel magasabb teljesítményt egy kompresszor készlettel, új szívó- és kipufogórendszerrel, nagyobb benzinbefecskendezőkkel és a motorelektronika átírásával érték el. A töltőnyomás 0,43 bar, a töltőlevegő hőmérsékletét pedig külön hűtőkörös, vizes köztes hűtő tartja alacsonyan. A 4,7 literes, 32-szelepes V8-as erőforrás hőcseréjét a géptetőbe vágott légnyílások segítik. A Novitec Tridente alaposan megkéri a motorátépítés árát, a konverzió 23 900 euróba kerül. Ám a megizmosított GranCabrio MC 3,9 szekundum alatt katapultál százra, 11,4 másodperc alatt eléri a kétszázat és megfutja a 305 km/órát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/