/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

AMTS 2022 – felkészültél?!

2022. május 23. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

Idén újra tavaszi időpontban, május 27-29. között nyitja meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. Nemcsak a helyszín, de az Automobil és Tuning Show is vadonatúj formában mutatkozik be idén a nagyérdeműnek. Múlt, jelen és jövő válogatott autócsodáinak több mint ezer példánya mellett, felsorolni is nehéz, a szervezők mennyi élményt halmoztak fel erre a három napra.

Az AMTS tíz, teljes értékű autós rendezvényt tömörít magában, melyek mindegyike egyetlen belépőjeggyel látogatható a nyitva tartás három napja alatt. A programhelyszínek kül- és beltéren összesen 120 000 négyzetméteren, vadonatúj elrendezésben érhetők majd el a látogatók számára. A legnagyobb csarnok ez évben is a tuning és a háttéripar témakörét öleli majd fel. Az Európa számos országából érkező, átépített autócsodák mellett, a kiállító cégek listája is erősen a nemzetköziség felé billenti a mérleg nyelvét.

Izgalmas nemzetközi felhozatallal, ismét döbbenetesen komoly autókkal érkezik a show állandó partnere, a Toyo Tires hazai importőreként ismert Abroncs Kereskedőház. Standjukon ismét üdvözölhetjük a világhírű TofuGarage építéseit, közülük is egy európai szinten még alig látott új fenevadat, az Acura NSX-et! Mellettük hazánk Európa-szerte legjobban elismert tuningcége, az RS Tuning is komoly látványosságokat hoz az AMTS-re!

Büszkén jelenthetjük, hogy ezen a részlegen egy igazi fenevad érkezik hazánkba: mégpedig a világ egyik legszebb és legismertebb épített autója. Hazánkban először lesz élőben látható a Powered By Johan műhelyének legdurvább építése, az utolsó csavarjáig egyedi, 1968-as Dodge Charger RTR, ami egyenesen Svédországból érkezik hozzánk! Az autó 5 év alatt belefektetett, több mint 15 000 munkaóra eredményeként született meg, komoly kultuszt építve maga köré: többek között a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden és az egyik legnagyobb kinti autómogul, Jay Leno is személyesen gratulált hozzá.

Hazai fronton – a magyar autós élet számos ismert médiaszemélyisége és celebritása mellett – rengeteg híresség érkezik idén az AMTS-re. A Cupra jóvoltából a magyar korcsolyázás ikonjaiként ismert Liu testvérek teszik tiszteletüket, a SEAT standján pedig az Anna and the Barbies frontemberével is találkozhat a nagyérdemű. Versenysport terén megemlíthetjük többek között Magyarország első számú F1 e-sport pilótáját, Bereznay Danit, aki egyébként a McLaren olasz pilótájával, Daniel Haddad-dal csap össze a helyszínen rendezett bajnokság keretei között. De ne feledkezzünk meg Ámon Olivérről sem, aki a Markom Racing kötelékében több drift show-val is megörvendezteti a közönséget a hétvége alatt.

Ha pedig autósport, idén az évzáró Gymkhana Drift futamok során az “A” pavilon melleti parkoló aszfaltját avatják majd fel a sok száz lóerős versenyautók, többek között egy vadonatúj versenyszám, az 1. AMTS Park Drift Kupa keretei között. A pályán a show egy percre sem áll meg – vasárnap reggel például a pályát is felgyújtjuk – amit több ezer fős lelátóról kísérhet figyelemmel a közönség. Emellett természetesen drift taxizásra is lesz lehetőség, mindhárom napon!

A külteret a terepautók szerelmeseit is imádni fogják, hiszen vadonatúj akadályokkal és tereptárgyakkal tarkított, izgalmas pályán mutatkozik be a rendezvényhez már hozzánőtt Off-Road Show. Garantáltan pazar felhozatal, eddig soha nem látott gépszörnyekkel és egész hétvégés dzsemborival várnak mindenkit!

Sőt, a számos újdonság mellett idén egy vadonatúj versenyszám is bemutatkozik: látványos, ugratókkal is tarkított gyorsulási pálya épül a terepgépeknek, melyen mindhárom nap megállás nélkül folynak a futamok. Ha pedig ez nem lenne elég, szombaton két alkalommal még Fehér Lili előadóművész is koncertet ad, nem máshol, mint az off-road pálya csúcsán. Újra visszatérnek a motorok is az AMTS-re! A show történetében először, vadonatúj szabadtéri programként debütálnak a kétkerekű versenygépek igazi gladiátorai, egy látványos, vasárnapi Super Enduro bajnokság keretei között.

A rendezvény egy komplett pavilonnyi, pazar veterán és oldtimer felhozatallal is büszkélkedik majd, itthon még sosem látott gyöngyszemekkel, a pavilonsor másik végén pedig egy több mint 25 márkát felvonultató új autós csarnokkal és két tematikus kiállítással várja az autóvásárlás előtt álló látogatókat. Számos új típus hazai debütálása mellett idén kibővített területen, exkluzív látnivalókkal és interaktív programokkal valósul meg a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás, továbbá ebben a csarnokban lesz fellelhető a rendezvény egyik nagyágyúja is!

Az “E” pavilon – de akár az egész show – felhozatalának egyik legkülönlegesebb darabja egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott, mindössze egyetlen példányban létező versenyautó, a Volkswagen ID.R! Az ID.R az ID-széria fejlesztése során született, minden porcikájában a Volkswagen csúcstechnológiáját viselve magán. A tisztán elektromos versenygép 670 lóerős és mindössze 2,25 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára!

Az AMTS villanyautók terén is nagyot dobbant idén: a show életében először önálló megjelenést kapnak az elektromobilitási piac szereplői. A Hungexpo több mint 5 000 négyzetméteres „D” pavilonját a szervezők teljes egészében környezettudatos közlekedés égisze alatt töltik meg, az elektromos járművek mellett pedig a témához kapcsolódó teljes háttéripar is felsorakozik.

Az eddigi évek alatt megismert EV-GreenTech kiállítás ezentúl 101 EV Park – Nemzetközi Elektromobilitás Expo néven folytatja pályafutását az AMTS sokszínű forgatagában. A „zöld” pavilon főtámogatója és partnere az elektromos autók egyik legnagyobb hazai szakértője és forgalmazója, a 101 EV Park.

Ha pedig mindez nem lenne elég, szerte Európából, akár több mint 800 km-ről érkeznek “lábon” az AMTS Hot-Rod Showjának nemzetközi résztvevői, teljesen átalakított, átlag 80-90 éves kupéikkal és roadstereikkel. A 50′ Brothers neve által fémjelzett show nem csak az autókkal, de autentikus programokkal, sőt, koncertekkel kalauzolják majd vissza a látogatókat az amerikai járműgyártás első évtizedeibe.

Újra felépül továbbá az AMTS Európában egyedülálló, járműbemutatókra épített nagyszínpada is, mely szinte egy percre sem csendesedik el: a programok között az idei évben teljesen új formában megrendezésre kerülő Miss AMTS szépségverseny, autóbemutatók és showműsorok váltják egymást.

Az AMTS pedig természetesen a legkisebbekre is gondol! Ahogyan minden évben, rendezvényünk ideje alatt számos érdekes, interaktív program várja a gyermekeket, melyeken a szórakozás mellett még tanulhatnak is. Soha ennyi gyermekprogramra nem került még sor a rendezvény keretei között.

Egy biztos: a 16. AMTS Autó Show rengeteg újdonság mellett, a veteránoktól az importőri autókon át a legkomolyabban megépített gépekig mindent felvonultat, az autózás világa iránt érdeklődő közönség pedig biztosan megtalálja a számítását, a legkisebbektől a legnagyobbakig: az AMTS garantáltan kivételes szórakozást nyújt az egész család részére!

A rengeteg program és látnivaló mellett, idén ráadásul ismét egy autó a fődíj az Automobil és Tuning Show-n, ami egyenesen az AMTS garázsából gurul ki! A nyereményjátékban bárki részt vehet, aki felnőtt, VIP, vagy családi jegyet vásárol a rendezvényre, akár elővételben, akár a helyszínen. A főnyeremény, egy különleges Mazda MX-5 Roadster a show harmadik napján kerül kisorsolásra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/