/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Az AC Schnitzer megalkotta a Nürburgring leggyorsabb BMW M5-ösét – videóval

2018. augusztus 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár nem lett a Zöld Pokol leggyorsabb szedánja, az AC Schnitzer 700 lóerős BMW M5-öse több mint 9 másodpercet vert gyári testvérére a ringen úgy, hogy közel sem tökéletes kört futottak vele.

Az AC Schnitzer nem csak egy lóerőket a végtelenségig feltornázó tuningműhely, hanem a vezetési élményre maximálisan odafigyelő cég.

Ennek legjobb bizonyítéka a tuner által átalakított BMW M5 eredménye a Nürburgring közel 21 kilométeres szakaszán aratott rekord, amellyel a szedán a leggyorsabb M5-össé érett a Zöld Pokol aszfaltcsíkján.

A felhúzott bajor sportkocsi volánjánál Jörg Müller 7 perc 29,5 másodperc alatt ért körbe, amely 9,4 szekundummal jobb a gyári F90 M5 eredményénél, de még olyan modelleket is lepipál, mint a Mercedes AMG-GT S vagy a Porsche 911 Carrera S, azonban így sem ez lett a leggyorsabb szedán, ugyanis azt a Jaguar XE SV Project 8 tartja 7 perc 21,23 másodperccel – bár ez egy pályára kihegyezett, hátsó üléseitől is megfosztott autó, lényegében csak erre a célra megalkotva.

Az eredmény mindenesetre így is szép egy több mint 1,8 tonnás autótól, melynek 4.4 literes V8-asát 600 lóerősről 700-ra (515 kW) pumpálták, miközben a nyomaték 850 Nm-re nőtt. Az erőnövelésen kívül 21 collos könnyített alukerekek, KW állítható futómű és egy kisebb hátsó szárny is helyet kapott a megfelelő stabilitásért.

Mivel azonban a gyárilag 626 lóerőt és 750 Nm-t produkáló M5 Competition nemrég mutatkozott be, elképzelhető, hogy erre is ráveti magát a tuner, így sikerül még néhány másodpercet faragniuk az eddigi szép eredményből.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Noll Balázs
2018-08-26 - 13:24

Gratulálok a AC Schnitzer tuning cégnek ☺☺☺☺☺????✌7 éve Bmw fan vagyok ☺☺☺


*/