/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális BMW M6-ot készített a Prior Design

2014. május 17. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A tuner elkészített GranCoupe BMW-je közel száz paripával erősebb a gyári M6-nál, amely egyébként nem csupán izmosabb, de kívül-belül egyaránt attraktívabb is lett.

Aki BMW M6 GranCoupéval mászkál, aligha képes elbújni az irigy tekintetek kereszttüzéből, márpedig erre a Prior Design PD6XX csomagja még inkább olaj a tűzre.

A ritkasághoz készített munka egyaránt tartalmaz optikai és teljesítménynövelő elemeket, így aki egy ilyen autó szerencsés tulajdonosa lesz, már a gyári M-es modellek sem fognak számára problémát jelenteni egy-egy gyorsulási erőfitogtatás alkalmával.

A könnyebb felismerhetőség érdekében egy átdolgozott első lökhárító mellett új küszöbök és hátsó lökős is felkerült a vasra. Ezek mellett nem elhanyagolandó azonban a kerékjárati ívek kiszélesítése, illetve a motorháztető átalakítása sem. Az ívekbe rakott kerekek 20 collos ADV1 arany színű felnikre húzott Dunlop Sport Maxx abroncsok, míg a további tapadásnövelésért a H&R gátlók és rugók felelnek. A szénszálas hátsó szárny pedig méltó módon teszi fel a pontot az i-re.

A motorháztető alatt található 4.4 literes duplaturbós V8 eredeti 560 lóerejét és 680 Nm-es csúcsnyomatékát egy új rozsdamentes kipufogórendszer alkalmazásával sikerült feltornázni 659 paripára és 820 Newtonméterre, amitől a hatalmas gépszörny négy másodpercen belül katapultál álló helyzetből 100 km/órára – gyári értéke 4,2 szekundum. A végsebesség pedig jócskán meghaladja a 300 km/órát, bár pontos adatokat nem közölt a tuner.

A belsőről készült képeken jól látható, hogy nem fukarkodtak a bőr felhasználásával a tervezők, így még a hátsó üléssorra került gyermekmagasító is az padok mintájában pompázik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/