Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális Ford Mustang Európából

2019. augusztus 06. 16:00   |   DG
címkék:  

Csaknem olyan erős a Wolf Racing Ford Mustangja, mint a nemrég Amerikában bemutatkozott Shelby GT500. A tuningcég fennállásának 40. évfordulójára megalkotott izomautó elképesztő 735 lóerőt vonultat fel. Csak hét darabot készítenek belőle.

A Wolf Racing éppen negyven éve foglalkozik Fordok nemesítésével, amely alkalomból most kerékre állította a gyűjtői darabnak szánt „One of 7“ Ford Mustangot. Az autók közül négyet pirosra, hármat pedig feketére fényeznek, a vételárat 94 440 euróban állapították meg.

A hét speciális Ford Mustang GT-be a Wolf Racing belerakta minden négy évtized alatt felhalmozódott tudását. Mindenekelőtt az 5 literes V8-as Coyote erőforrást hozták bajnoki formába; ehhez eredeti nagyteljesítményű Ford alkatrészeket és Edelbrock kompresszort vetettek be. A munka végeztével 735 lóerőt és 880 Nm nyomatékot mértek a főtengelyen, ami hatalmas előrelépés a széria 450 lóerőhöz és 528 Nm-hez képest. Az 1,8 tonnás Mustang immár a szupersportautókkal is felveheti a versenyt: kevesebb mint 4 másodperc alatt sprintel százra és bármilyen sebességről óriási vehemenciával lő ki, az ülésbe szegezve utasait.

A hatalmas erő megzabolázásában segít a beszerelt hátsó önzáró differenciálmű, továbbá a verseny felfüggesztés. A külön állítható be- és kirugózás optimalizálja az irányíthatóságot, egyúttal 30 mm-rel lejjebb is engedi a karosszériát. A tengelyvégekre nagyon szép, öt duplaküllős felniket csavaroztak, elöl 9 x 21, hátul 10,5 x 21 méretben. A tapadásért 255/30 és 305/25 méretű Michelin Pilot Sport 4S gumik felelnek. A külső más tekintetben nem változott, csupán egy karbon hátsó légterelőt illesztettek a kocsira és egyedi grafikával látták el.

A kabinban új sportkormány, egyedi kárpitozású, hímzett logós sportülések és egy számozott plakett jelentenek újdonságot.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Tuning

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!