/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy chippeléssel 32 lóval erősebb az SLS Merci

2014. május 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német mcchip-dkr nagyvonalúan kiadott egy enyhe teljesítménynövelést a Mercedes SLS AMG-hez, amely így a gyári 622 lóerő helyett immáron 654-et teljesít.

A chiptuningjairól elhíresült mcchip csapata úgy vélte, nem elég erős a Mercedes sirályszárnyú csodagépe, így fogtak egy példányt, és a műtőasztalra tették.

Az SLS AMG orrában lakó 6.3 literes V8-as benzines egység gyárilag 622 lóerőt (457 kW) és 648 Nm-t teljesít maximálisan, amit a csapat kevésnek talált, így módosítottak egy kicsit a motorvezérlő elektronikán, amitől a paripák száma 654-re (481 kW) emelkedett, miközben a nyomaték 649 Newtonméterre. Ami pedig legalább annyira fontos, mint a plusz lóerők, hogy a sportgép étvágyát is sikerült mérsékelni – bár nem tudni milyen mértékben.

A cég ezt az első lépcsőfoknak nevezett tuningot 3199 euróért (közel egymillió forint) kínálja, ami a befejezett gyártású autó újkori alapárát figyelembe véve egész olcsó mulatságnak mondható.

Azonban nem árt megjegyezni azt sem, hogy a mcchip-dkr szakemberei dolgoznak egy kettes lépcsőn, amely már nagyobbat fog szólni mind optikailag, mind pedig a teljesítmény terén, bár árcédulája is ehhez mérten lesz kialakítva.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/