/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy felbőszített bika

2018. június 28. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

A Novitec csoport a világ legjobb sportautóit faragja egyedibbé, izgalmasabbá és dinamikusabbá. Ezúttal a Nürburgring körrekorder Lamborghini Huracan Performante modellt gurította be a műhelyébe és még különlegesebbé varázsolta. Szénszálas aerodinamikai elemekkel, új keréktárcsákkal és sport kipufogórendszerrel tette még ütőképesebbé.

A Novitec a testre szabott szénszálas komponenseket egytől-egyig a szélcsatornában tökéletesítette, mielőtt felszerelte volna a szupersportautóra. Az elemeket ráadásul ugyanabból az innovatív, márvány mintázatú “kovácsolt kompozit” szénszálas anyagból készítették el, amelyet a gyárban is alkalmaztak. Az utólagosan felszerelt karbon kiegészítőkkel a Novitec szakemberei tovább fokozták a kocsi aerodinamikai hatékonyságát, s persze a kinézetét is ütősebbé, fenyegetőbbé tették.

Az első szoknya oldalsó rátétekkel és jobban kiálló középső toldattal gazdagodott, amelyek tovább csökkentik az első tengelyre ható felhajtóerőt. A motorháztetőre emellett speciális légbeömlő nyílásokat illesztettek, amelyek nagy sebességnél szintén fokozzák az autó stabilitását. A Huracant alacsonyabbnak és hosszabbnak láttatják az új küszöbök, amelyek öblösebb légnyílásaikkal a hátsó fékek hűtését is optimalizálják.

Kovácsolt kompozit anyagból készültek a tükörházak és a komplett diffúzor, valamint a hátsó szárny is. Utóbbiak is a szélcsatornában nyerték el végleges formájukat, így valóban növelik a leszorítóerőt nagy sebességnél. A Novitec átalakítás természetesen nem lenne teljes egy különleges kerékszett nélkül. Ezúttal is a Vossennel közösen fejlesztett, kovácsolt, központi csavaros NL3 görgőkre esett a választás. Az eltérő, elöl 20, hátul 21 colos felnik az olasz gép ék alakját erősítik és elöl 245/30/20, hátul 325/25/21 méretű abroncsokat hordanak. A makulátlan optika érdekében a hasmagasságot sport rugók segítségével 35 mm-rel csökkentették.

A V10-es erőforrás izmosításán még dolgozik a Novitec, verseny kipufogórendszer azonban már jelenleg is elérhető a Huracanhoz. A nagyteljesítményű rendszer készülhet rozsdamentes acélból vagy a Formula 1-ben is használatos Inconel nikkel-króm ötvözetből.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/