/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nincs ennél vadabb Lexus IS

2021. május 21. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Elég néhány jól megválasztott optikai és aerodinamikai kiegészítő, és a legszelídebb szedán is úgy néz ki, mintha egyenesen a versenypályáról érkezett volna. Az új Lexus IS 300h-hoz készített Artisan Spirits tuningkészlet azonban nem csak a látványról szól: valós pályaalkalmasságot eredményez.

A japán tuningszakmában huszonkét éve tevékenykedő Artisan Spirits műhely rendszerint villámgyorsan reagál a piac újdonságaira: annak idején szó szerint hetekkel a világpremier után bemutatták a Lexus LM luxusbuszból faragott soküléses sportautójukat, és a megújult Lexus RC F sportkupé optikai kiegészítőire sem kellett sokáig várnia a közönségnek. Ehhez képest most mintha visszafogták volna a tempót: a 2021-es modellévre széles körűen átdolgozott Lexus IS középkategóriás szedánhoz készített csomag csak most, mintegy fél éves késéssel került fel a műhely webáruházába.

A Black Label névre keresztelt tuning kit a szokásos elemeket tartalmazza. Az első lökhárító peremére illeszthető szoknya oldalt 12,5, elöl középen 25 mm-rel kerül közelebb az aszfalthoz. Ugyanez a helyzet a küszöbtoldattal, amely az első kerékdobnál 22,5, a hátsónál 24 mm-rel csökkenti az útfelület és az autó közötti távolságot. Hátul a lökhárító sarkára szerelhető, függőleges légterelő perem, valamint klasszikus diffúzor szerepel a kínálatban; ezek külön-külön és együtt is megrendelhetők; az előbbi 24,5, az utóbbi 11,5 miliméteres optikai ültetést eredményez.

A képet 20 colos, két részből összecsavarozott, választható színű keréktárcsák, valamint a csomagtérfedél peremére illesztett légterelő egészíti ki. Az egész csomag nettó 449 ezer japán jenbe (kb. 1,18 millió Ft) kerül, vagy 485 ezerbe (1,27 millió Ft), ha szénszálas kivitelben kérjük a méretes hátsó spoilert.

Az Artisan Spirits ajánlatát azonban nem ez a komplett csomag teszi ellenállhatatlanná, hanem az a két darabból álló kiegészítő kit, aminek felszerelésekor akár ki is vonhatjuk az autót a forgalomból, mert ezek nem felelnek meg a közúti közlekedésre vonatkozó szabályoknak – magyarul versenypályára, és kizárólag versenypályára tervezték azokat.

Az egyik egy speciális aerodinamikai szett: az első lökhárító sarkaira illeszthető, apró szénszálas uszonyok, amelyek hatékonyan küzdik le az első tengelyre ható felhajtóerőt; a másik pedig egy 2×2 végcsőben végződő, teljes egészében titánból készített kipufogórendszer, amely oldalanként 3,2 kg-os tömegével pillekönnyűnek számít, ellenben sem a károsanyag-kibocsátási normákat, sem a zajkorlátot nem teljesíti, így használata kizárólag zárt pályán engedélyezett. A két szett együtt 423 ezer jenbe (kb.1,1 millió Ft) kerül, plusz adók és beszerelés.

Az Artisan Spirits optikai és aerodinamikai elemei az IS széria bármely tagjára felszerelhetők. A titán kipufogórendszert azonban kizárólag az IS 300h öntöltő hibrid modellhez homologizálták. Így állt elő az a furcsa helyzet, hogy az autó legtisztább üzemű változata egyben a legsportosabb is lehet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/