/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy mobilos app segítségével tehetjük erősebbé az új Ford Fiesta ST-t

2019. március 24. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

200 lóerő helyett 225-re húzható a Ford Fiesta ST 1.5 literes, háromhengeres turbómotorja a Mountune segítségével. A cég mindössze a légszűrő cseréjével és egy OBD II csatlakozóra dugott eszközzel éri el az erősítést, amely így fél másodpercet hoz a százas gyorsuláson.

Jó hírrel szolgálhatunk a legújabb Ford Fiesta ST tulajdonosai számára, ugyanis a Mountune nevű, motoroptimalizálással foglalkozó cég gyakorlatilag egy, az autóra csatlakoztatható vezetéknélküli eszköz segítségével több, mint 10%-os teljesítménynövekedést ígér.

Az m225 névre keresztelt csomag egy nagyobb áteresztésű légszűrőből és egy OBD II csatlakozóra dugható eszközből áll, amely képes kommunikálni bármilyen, a cég szoftverével rendelkező okostelefonnal. Ezen, a SMARTflash névre keresztelt kütyün keresztül válik módosíthatóvá a motorvezérlés egy Bluetooth képes okostelefonnal, melynek köszönhetően 200 helyett 225-re növelhető a ménes száma, amely mellé 290 helyett 340 Nm-es csúcsnyomaték jár.

A tuner több mint fél másodperces javulást ígér a százas sprintben, így állítólag 5,9 szekundum alatt képes gyorsulni, míg 50-ről 100 km/órára egy sebességfokozatban kereken egy másodperccel hamarabb ér az apró hot hatch, mint az okosítás előtt. A telefonra telepített applikáció persze temérdek beállítás módosítását lehetővé teszi, így nem csak gyorsabban, de igény szerint gazdaságosabban is autózhatunk az ST-vel.

Az erősítés ráadásul nem jár garanciavesztéssel vagy az alkatrészek idő előtti öregedésével, továbbá rablásgátlót is aktiválhatunk az eszközzel, így a tolvajok ellen is jó védelmet jelenthet a SMARTflash. Azt egyelőre nem tudni, mennyi pénzbe kerül a tuning, de egyszerűségéből és a Fiesta kedvező árából fakadóan nem lehet túl magasan a léc.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/