/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eladó a Need for Speed film operatőri Ford Mustangja

2019. május 19. 15:09   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Habár a filmben nem volt látható, a fekete Ford Mustang bőven kivette részét a sikerből. A kamerák felszereléséhez szükséges elemeket továbbra is magán hordja, míg motorja és pár alkatrésze a Saleennek köszönhetően jóval erősebb gyári önmagánál.

Manapság egyre több akciófilm autós jeleneteihez már csak számítógépet használnak, hisz így nem kell valódi verdákat összetörni, helyszíneket lezárni és emberéleteket kockáztatni, a drága felszerelés hordozásáról nem is beszélve. Azonban a 2014-es Need for Speed nem egy ilyen alkotás, az illegális versenyzős film nagy részében valódi autókkal valódi utakon és valódi tempóval küzdöttek egymással a kaszkadőrök.

Az ilyen jelenetek megfelelő rögzítéséhez pedig egy kellőképp erős és fürge kísérőre van szükség. Így nem véletlen, hogy a választás a Ford Mustang GT-re esett, melyen ráadásul néhány módosítást is végrehajtott a stáb, hogy biztosan ne maradjon le a fontos történésekről: a Saleentől származó kompresszor csak egy a sok finomság mellett, de többek között ennek köszönhetően sikerült feltornázni a ménes számát 625 lóerőre. A 3.73-as váltóáttételezés hat fokozatban, kézi kulisszával kiosztva, a 14 collos Saleen fékek mint a biztosabb haladást támogatják, míg belül kagylóülések, bukócsövezés és az utasoldali légzsák eltávolítása – a plusz elektronikák miatt – lehet feltűnő. A legkönnyebben kiszúrható rész azonban a hátsó traktus, ahol egy üvegkalitka került kialakításra az operatőr számára, így hátulról szinte felismerhetetlen a Mustang GT.

Az kamerakocsinak muszáj volt gyorsnak lennie, ha lépést akar tartani az olyan ritka szuperautókkal, mint a Koenigsegg Agera, a Saleen S7 vagy épp a Bugatti Veyron. Ha ez önmagában nem lenne elég meggyőző, azt sem szabad elfelejteni, hogy mióta legördült a futószalagról, csupán 7791 mérföldet (12535 kilométert) mentek vele, így szinte még új szaga van. Már csak a kamerák hiányoznak róla, meg pár jármű, amit venni lehet vele…

A spéci Ford Mustangot az eBay-en árulják 39 900 dollárért, azaz 11,65 millió forintért, így még csak drágának sem nevezhető. A további étvágyfokozásért pedig itt egy videó arról, hogyan alakította át a Saleen az izomautót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/