/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a Rolls-Royce a polgárpukkasztás netovábbja – videóval

2017. augusztus 31. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az hagyján, ha valaki megengedhet magának egy méregdrága luxusautót, az megint egy másik dolog, ha ő szereti vezetni, így nem kér külön sofőrt, de hogy 900 lóerősre tuningolja és azzal tartsa rettegésben az utcákat, szinte kizárt. Itt a kivétel…

A Rolls-Royce Phantom 6.75 literes V12-es benzinmotorja egyike az autógyártás legkifinomultabb és legnagyobb potenciállal rendelkező belsőégésű egységeinek, ideális alapot képezve egy luxusautóban történő alkalmazásra.

Habár 453 lóereje nem kevés, az üresen is 2,5 tonnás dobozt nem mozgatja atlétához illő könnyedséggel: 5,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra, míg végsebessége körülbelül 240 km/óra. Legalábbis egész addig, míg be nem krepált, ekkor döntött a luxuskupé japán tulajdonosa úgy, hogy a híres sorhatos 2JZ Toyota Supra motorhoz nyúl segítségért.

Persze az alapváltozat aligha lenne elég egy ekkora test normális mozgatásához, így teljesen átépítették, kovácsolt dugattyúkkal és hajtókarokkal látták el, emellett egy GReddy T78 turbófeltöltőt és egy HKS kompresszort is ráaggattak. A végeredmény valamivel 900 lóerő feletti teljesítmény, amelyet az erősített automataváltó küldi a hátsó kerekekre. A pontos menettulajdonságokat nem ismerjük, de az biztos, hogy mindent megver, ami a patinás gyárból gördül ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/