Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ford Fiesta 265 lóerővel

2016. október 18. 19:55   |   DG
címkék:  

A ma kapható egyik leggyorsabb, legélvezetesebben vezethető kisautó a Ford Fiesta ST; 182 lóerős 1,6 literes turbómotorjával 6,9 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 220 km/órát is. A Mountune készletével azonban új dimenzióba kerül.

A 35 évnyi tapasztalattal bíró Mountune talán a legjobb és a legelismertebb Ford nemesítő, a gyár egyetlen elfogadott tuning partnere. A Mountune az új Focus RS-hez már kiadott egy teljesítménynövelő csomagot, s most a Fiesta ST-t is RS szintre hozta. Ha létezne gyári Fiesta RS kivitel, az valószínűleg hasonló paraméterekkel rendelkezne, mint ez.

A Mountune MR265 kitje egyebek mellett új hibrid turbófeltöltőt, szilikon turbócsöveket, nagyobb méretű köztes hűtőt és fémkatalizátoros sportkipufogó-rendszert foglal magában. 265 lóerőre tornázza fel a kis 1,6 literes négyhengeres turbómotor teljesítményét, a nyomatékát pedig 370 Nm-re emeli meg. Hogy mindez hogyan hatott a gyorsulásra és a végsebességre, nem tudni, de sejtésünk szerint a százas sprint 6 másodperc köré redukálódott.

A Mountune amerikai részlege ráadásul egy még potensebb csomag összeállításán munkálkodik, ami már 280 lóerőt hoz ki az apró motorból.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Tuning

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!