/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gemballa GT

2013. április 23. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A zuffenhauseni sportkocsik neves tunere, a Gemballa aerodinamikai csomagot fejlesztett az új Porsche 991 Carrera S Convertible modellhez. Az eredmény annyira szép lett, hogy megéri a külön bemutatást.

A Gemballa GT csomagja némileg agresszívabbá teszi a 911 kabriót, de sehol sem esik túlzásokba, még az oldalanként három kipufogóvégződéssel sem. A szakemberek kicserélték az első lökárítót egy három légbeömlővel és szénszálas toldattal ellátott darabra, kontúrosabb küszöbidomokat szereltek fel, és a fart is látványosabbá tették. A lámpák közé szénszálas elemet illesztettek, a lökhárító középső részét feketére festették, alulra pedig diffúzort szereltek a megfelelő kivágásokkal a kipufogócsövek részére. Utóbbiból egyébként négy vagy hat darab is lehet, de kétségtelenül az oldalanként három az ütősebb. A 80-as években megalkotott Gemballa Avalanche modellt idéző, hat csőben végződő sportkipufogó-rendszer egyébként 10 lóerőt hoz a konyhára. Mindamellett a Porsche fara egy felfelé álló, úgynevezett Gurney légterelővel is gazdagodott.

Az utólagosan felszerelt elemek egytől-egyig szénszálas műanyagból készültek, ahogy illik, és természetes vagy festett formában jelennek meg. Az aerodinamikai csomag nagyon jól néz ki és kedvező hatással is van a Porsche menetstabilitására, viszont igen drágán adják. 19 860 eurót számítanak fel érte, amiért már jól felszerelt kompakt autót lehet kapni. De hogy a Porsche még dögösebben nézzen ki, 20 mm-t ültető sportrugókkal és 21 colos kovácsolt felnikkel is felszerelhető. A gyárinál egy hüvelykkel nagyobb átmérőjű kerekek kevesebbet nyomnak a mérlegen és fekete, fegyverszürke vagy „diamond cut” kivitelben rendelhetők. A felni-gumi (elöl 245/30, hátul 305/25 méretű) garnitúra ára 8948 eurótól indul.

Bár a motorteljesítményt alig emelték, a fékekre is ki lehet adni még néhány ezer eurót. A Gemballa a saját, Brembóval közösen fejlesztett, fáradásmentes fékrendszerét kínálja az elégedetlen tulajdonosoknak.

Persze a belső térben is csodát lehet tenni, csak legyenek meg hozzá a pénzügyi források. Ebben a példányban a fekete-fehér bőr/Alcantara kombinációra esett a választás, és ahogy látható, minden apró részletre odafigyeltek. Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy káprázatosan szép az autó.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/