/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gemballa Porsche 911 Turbo

2017. október 25. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A nagy múltra visszatekintő, leonbergi székhelyű Porsche tuner, a Gemballa a Porsche legendásan gyors sportautójából egy 828 lóerős szörnyeteget épített, ami 2,3 másodperc alatt lő ki százra és 360 km/óránál nagyobb végsebességet képes elérni. Kevesen érnek a nyomába.

gemballa_power_upgrade_coupe

A beszédes nevű Gemballa GTR 8XX Evo-R BiTurbo mutatja, hogy mit lehet kihozni a Porsche aktuális 3,8 literes biturbó bokszermotorjából. A 49 800 euróba kerülő (!) tuning után az erőforrás elementáris 828 lóerőt (7000 ford./percnél) és 952 Nm nyomatékot (5200 ford./percnél) hoz ki magából, így az Evo-R az egyébként is lélegzetelállító menetteljesítményeket felmutató szériaautónál még parádésabb dolgokra képes.

gemballa_power_upgrade_detail

A Gemballa szakemberei mélyreható módosításokat hajtottak végre a turbómotoron. Átépítették a szívó- és a kipufogóoldalt, nagyobb szelepeket és erősebb hajtókarokat szereltek be, kicserélték a turbófeltöltőket és fokozták az üzemanyagellátó- és hűtőrendszer teljesítményét. Az új turbófeltöltők több levegőhöz jutnak, s a fémkatalizátorokkal szerelt sport kipufogórendszer is alasconyabb ellenállású a gyárinál. A vezérlőelektronikát az új konfigurációhoz igazították, s természetesen a váltóművet is megerősítették.

G91_GT_Concept_Leistungsdiagramm-Presse_korrigiert_v2.xlsx

A mért értékek lenyűgözőek: a Gemballa GTR 8XX Evo-R BiTurbo 2,38 másodperc alatt katapultál százra, 7,5 másodperc alatt jut fel kétszázra, a 300 km/órát pedig 18,8 másodperc alatt éri el. Maximális sebessége 360 km/óra felett van, amivel szintén felülmúlja a legötbb szupersportautót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/