/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Háromturbós dízelmotor az 1-es BMW-ben

2015. november 27. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Az AC Schnitzer már nem az első alkalommal plántál a megszokottnál jóval nagyobb erőforrást a legkisebb BMW modellbe. Még emlékezhetünk arra az 1-es BMW-re, amiben az E60 M5 5 literes V10-es erőforrása dolgozott. Az Esseni Autószalonra a tuningcég ezúttal egy háromturbós dízelmotorral felvértezett példánnyal készült.

Egy normál 1-es BMW-től nem várunk extrém teljesítményt, bár a kompakt bajor a nagyobb motorokkal igencsak sportos menettulajdonságokra képes. Az AC Schnitzer új szintre kívánta emelni a kis BMW képességeit, ezért nem vesződött a négyhengeres erőforrások izmosításával; hathengeres blokkot szerelt bele. Nem is akármilyet, hanem az M50d néven ismert 3 literes soros hathengeres, három turbóval lélegeztetett dízelt, ami gyári kivitelében 381 lóerőt és 740 Nm nyomatékot mozgósít.

Természetesen a high-tech dízel némi optimalizálás után költözött be a kompakt BMW-be, immár 400 lóerőt (4400 ford./percnél) és 800 Nm nyomatékot (2400 ford./percnél) állít elő. Az ACS1 5.0d-re keresztelt alkotás 4,5 másodperc alatt gyorsul fel százra, a rugalmassága azonban még lenyűgözőbb: mindössze 7,9 másodpercet igényel, amíg 80-ról 180 km/órára felgyorsít. A végsebesség 250 km/óra elektronikusan limitálva.

Az autó külsejét ízléses aerodinamikai szettel dobták fel, ami kétrészes első lökhárítóból, küszöbtoldatokból, hátsó szárnyból és szoknyából tevődik össze. A kerékjáratokba 20 colos kovácsolt kerekek költöztek 235/30-as gumikkal, de a típushoz rendelhető kisebb, különböző stílusú és színű 18 vagy 19 colos szett is. Az ACS1 5.0d komoly, állítható magasságú és keménységű sportfutóművet kapott, ami elöl 35-45, hátul 40-50 mm-es ültetést tesz lehetővé. Akinek ez túl mély, kérhet sport felfüggesztést 1-es BMW-jéhez; ez ültetőrugók segítségével 3 centiméterrel engedi lejjebb az autót.

Az ACS1 5.0d megmarad egyedi darabnak, nem kerül kereskedelmi forgalomba. megtekinthető az Esseni Autószalonon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/