/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Izom-hibrid a Brabustól

2015. május 31. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A legátfogóbb Mercedes tuningprogramot kínáló Brabus évtizedes hiányt pótolt azzal, hogy egy hibrid modellt alakított át. Ahogy a csapattól megszokhattuk, ezúttal is nagy számokat kaptunk végeredményül. Az alapot a Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid jelentette, amiből 500 lóerőt és 890 Nm nyomatékot sajtoltak ki.

A Brabus munkatársai ezúttal az S 500 hálózatról tölthető hibrid modellen mutatták be szaktudásukat. Mindenekelőtt a hajtáslánccal foglalkoztak. Új befecskendezés és gyújtás térképpel, valamint a töltőnyomás enyhe növelésével 52 lóerővel és 70 Nm-rel toldották meg a 3 literes V6-os turbómotor teljesítményét. Az egység immár 385 lóerőt ad le 5600-as fordulatszámon és 550 Nm nyomatékra képes az 1600-4000-es fordulatszám-tartományban. A villanymotor teljesítményével kiegészülve így összesen 500 lóerővel és 890 Nm nyomatékkal gazdálkodhat a pilóta, ami 4,9 másodperces százas sprintben és elektronikusan limitált 250 km/órás végsebességben mutatkozott meg.

Emellett a programból természetesen nem maradtak ki a gyári minőségű műanyag és karbon aerodinamikai elemek sem, amelyek kicsivel sportosabbá teszik a környezetbarát luxuslimuzin megjelenését. A gyári első lökhárítót a Brabus darabja váltotta fel, amely nagy légbeömlő nyílásain keresztül optimális mennyiségű levegőt enged a hűtőre, a motorra és a fékekre. Végleges alakját a szélcsatornában nyerte el, így újabb előnyként mérsékeli az első tengelyre ható felhajtóerőt. Az első sárvédőkre kérhető egyedi karbon dizájn elem megvilágított Brabus logóval, de kérésre a küszöbidomokba is építenek LED-ket. Hátulra egyedi, diffúzoros köténylemez és élspoiler szerelhető fel, utóbbi akár szénszálas kivitelben is elérhető.

Kerekekből széles a kínálat, 19, 20, 21 vagy akár 22 colos szett is felszerelhető az autóra. A dinamikus kezelhetőséget az Airmatic légrugózáshoz kifejlesztett ültető modullal lehet fokozni, amely 15 mm-rel csökkenti a hasmagasságot.

A Brabus másik specialitása az utastér egyéni igények szerinti átalakítása. A munkát saját kárpitos műhelyükben, puha és lélegző Mastik bőr illetve Alcantara szövet felhasználásával, a legnagyobb odafigyeléssel és aprólékos kidolgozással végzik el. Díszítésnek többféle fa és karbon anyag választható. Kérésre komplett multimédia rendszert is beépítenek Apple termékek felhasználásával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/