/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kemény motortuningot kapott a Ford Focus ST

2015. január 30. 19:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nagy-Britanniában komoly kultusza van a Fordoknak, no meg hagyománya azok tuningolásának is. Legutóbb a Graham Goode Racing (GGR) csapata vadította meg az új Focus ST kiadását.

A brit tuner csak az eddigi legkeményebb Focus ST motorterébe piszkált bele, így optikai csomagért nem őket kell keresni – viszont a 2.0 literes EcoBoost teljesítményét 20%-kal javították.

Innentől ugyanis kerek 300 lóerőt (221 kW), illetve 494 Nm csúcsnyomatékot teljesít, amely értékek 50 paripa és 122 Nm pluszt jelentenek a gyári változathoz képest, miközben a helyi kibocsátási normáknak továbbra is teljes mértékben eleget tesz az autó. Ráadásul a leginkább nem is csúcsértékeken javult az autó, ugyanis 4046-os fordulatszámon például közel 70 lóerőt ugrott a teljesítmény, de a többi tartományban is jelentős a növekedés.

A csomag tartalmaz egy levegőhűtő rendszert, egy teljes sportkipufogórendszert, illetve egy motorvezérlő átprogramozást. Mindezt 1503 fontért (618 ezer forint) kínálja beszereléssel és adóval együtt a GGR, de aki úgy gondolja, maga is megoldja, annak 1337 fontot (550 ezer forint) kell a kasszánál hagynia.

A tuning az összes eddigi – 2012 májusa után gyártott – Focus ST-hez passzol, viszont garanciavesztéssel jár – épp ezért tették elég könnyen visszaalakíthatóvá a csomagot, illetve mivel az első ST-k már lassan átlépik a hároméves szavatossági periódust, így épp jókor dobta piacra a tuningot a cég.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/