/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lamborghini Huracán Spyder 1088 lóerővel

2016. október 21. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

A luxus sportautók nemesítésével foglalkozó DMC összerakta az eddigi legerősebb Lamborghini Huracánt, melynek tízhengeres erőforrása két turbóval lélegeztetve 1088 lovat küld az aszfaltra. Az olasz bika emellett igen mutatós is a számos felszerelt karbon alkatrésznek köszönhetően.

A DMC Huracán Edizione-GT Spyder LP1088 nem rejtegeti képességeit, már agresszív külseje is előrevetíti földöntúli teljesítményét. Komplett aerodinamikai készletet kapott, amely sokkal fenyegetőbbé teszi a külsejét, másrészt csökkenti a nagy sebességnél a tengelyekre ható felhajtóerőt, amire ebben az esetben égető szükség van. A kocsi elég brutális néz ki ahhoz, hogy a visszapillantó tükörben feltűnve hanyatt-homlok meneküljenek előle a külső sávba.

A kék Huracán Spyder a DMC legjobb, legextrémebb ehhez a típushoz fejlesztett karosszéria csomagját viseli, mely az EdizioneGT nevet kapta. A szettbe egy vadonatúj első és hátsó lökhárító, oldalküszöbök, hátsó diffúzor és nagyméretű hátsó szárny tartozik, amelyek felerősítve igazán vaddá teszik a sportkocsi megjelenését. Az egyedi formájú, szélcsatornában tökéletesített hátsó légterelőt a Countach inspirálta, de itt most valós funkciót is betölt, lapátja ugyanis háromféle szögben állítható. A DMC különleges szolgáltatása, hogy a tulajdonos bármikor visszalakíttathatja gyárira az autóját.

A DMC Huracán Spyder egy extrém motortuningon is keresztül ment. Az 5,2 literes V10-es teljesítményét egy ikerturbós rendszerrel 1088 lóerőre húzták fel, így több mint 400 lóerővel lett potensebb gyári önmagánál. Természetesen nem csupán két turbófeltöltőt szereltek a blokkra, komoly szerkezeti módosításoknak is alávetették, hogy megküzdjön az őserővel. Ezzel párhuzamosan a váltóművet és a hajtáslánc többi elemét is megerősítették. A forgatónyomaték kereken 1000 newtonméter. A DMC Huracán Spyder az átépítés után 2,69 másodperc alatt szökik fel százra és eléri a 345 km/órás végsebességet.

A Huracán LP1088 egyedi kivitelű, kovácsolt DMC felnikre szerelt 245/30 R 20 és 325/25 R 21 Pirelli P-Zero köpenyeken gurul. Kabinjában nemes olasz Alcantara bőr és karbon kombinácóját találjuk, egyedi szőnyegekkel és pedálokkal kísérve.

Három év leforgása alatt a DMC nem kevesebb, mint 7 különböző aerodinamikai csomagot mutatott be az új Lamborghini típusokhoz, és mára az egyik legmagasabban jegyzett Lamborghini nemesítővé lépett elő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/