/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lemérte a Hennessey, mit tud valójában a McLaren Senna – videóval

2019. május 08. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az amerikai Hennessey Performance kíváncsi volt, milyen teljesítményre képes a McLaren Senna a kerekeinél mérve. Az eredmény meglepte a sokat látott manufaktúrát is, a motortól a tengelyig ugyanis minimális veszteséggel dolgozik a szuperautó.

Korábban már kiderült, hogy a McLaren autóinak motorjaiban ébredő erők minimális veszteséggel jutnak el a hajtott (vagyis a hátsó) tengelyhez, de arról eddig nem tudtunk, mire képes a brit gyártó igencsak ritka és drága szuperautója, a Senna.

Legutóbb a Hennessey birtokba vett egyet, és a fékpadhoz kötözte, hogy kiderüljön, mekkora nyomaték és mennyi lóerő jut el a kerekekhez (vagyis mennyi a wheel horse power, azaz WHP).

A katalógusban szerelő adatok szerint a Senna M840TR 4.0 literes duplaturbós V8-as motorja 800 lóerő (7250-es fordulatszámon) mellett 800 Nm csúcsnyomatékot termel, ami 2,8 másodperces százas, 6,8 másodperces nulla-kétszázas sprintet, valamint 340 km/órás csúcstempót ígér. Ez megszégyeníti az akár nála sokkal erősebb modellek menettulajdonságait is.

Az ugyan egy dolog, hogy az egész modell száraz tömege csupán 1198 kilogramm, ám a lényeg a hajtásban rejlik. Mint az kiderült, 724,13 kerekeken mért lóerőt (WHP) teljesített 7300-as fordulatszámon, ez pedig csupán nyolc százalék veszteséget jelent, ami körülbelül a fele egy átlagos autóénak. A nyomatékmaximum 5430-as fordulaton jelentkezett, és 851 Nm-t mutatott a mérő, vagyis többet, mint amit a katalógus ígér (a motorban, nem pedig a tengelynél!). Ez különös, ugyanis az információk alapján a McLaren szándékosan rontja le teljesítményértékeit.

Akárhogy is, ezek a nagyon lenyűgöző értékek, amikből a Hennessey valószínűleg igyekszik majd még többet kicsikarni, hisz általában nem véletlen vannak ilyen autók az amerikai nemesítőnél. Ha minden igaz, egy új kipufogórendszer és a motorvezérlő átírása lesz terítéken, ami akár további száz paripát is jelenthet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/