/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Maximus, az 1000 lóerős Jeep

2019. október 31. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Ridley Scott kultikus filmjében, a Gladiatorban a legkiválóbb harcost Maximusnak hívták; s John Hennessey, a texasi Hennessey Performance tuningcég feje is így nevezte el legújabb kreációját. Az 1000 lóerős Jeep Gladiator Maximus igazi szörnyeteg, amely gond nélkül felmászik a legmagasabb hegyre, utána pedig lenyom mindenkit a gyorsulási versenyen.

A Jeep Gladiator Maximus legfőbb ismertetőjegye, hogy motorházteteje alatt nem a típus legnagyobb, 3,6 literes V6-os Pentastar erőforrását találjuk meg, hanem egy 6,2 literes kompresszoros V8 Hellcat erőművet, amely a kiadós tuning után kereken 1000 lóerőt présel ki magából. Ehhez az elvetemült teljesítményhez ráadásul brutális 1264 Nm-es nyomaték társul, a 0-96 km/órás sprint így csupán 3,9 másodpercet vesz igénybe.

A Maximus megjelenése is igen tekintélyt parancsoló, hiszen óriási sárgumikra állították, 15 centiméterrel emelték meg a futóművét és szigorú acél lökhárítókat szereltek rá kiegészítő LED szúrófényekkel. A Jeep kizárólag a legjobb alkatrészeket kapta, többek között nagy teherbírású Dana hidakkal és differenciálművekkel, King offroad felfüggesztéssel és BFG gumikkal vértezték fel. Az utasteret egyedi fekete-piros bőrkárpitozással és számozott plakettel tették exkluzívabbá.

A Jeep Gladiator Maximusból csak 24 darabot fognak készíteni, egyenként 225 ezer dolláros áron, amiben egy új Gladiator modell vételára is benne foglaltatik. A gép közvetlenül a Hennessey-től vagy a megfelelő Jeep kereskedésektől is megrendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/