/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

MTM T400 – a méret nem akadály

2014. október 06. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

A főként Audikban és Volkswagenekben utazó MTM tuningcég kezelésbe vette a legnagyobb Volkswagen személyautót, a T5 Multivant. A 2,3 tonnás busz kétliteres turbómotorjával igen tempós haladásra képes, összkerékhajtásával pedig minden időben biztosan mozog. Szinte kínálta magát a tuningra, az MTM pedig sportkompaktot faragott belőle.

A kétliteres négyhengeres TSI motor 204 lovas verzióban kerül bele a Multivanba, amihez 7-fokozatú duplakuplungos váltómű és 4Motion négykerék-hajtás is dukál. A motor mágus MTM először természetesen ehhez nyúlt hozzá; körültekintő, alapos kúrával 156 lóerővel többet, 360-at csalogatott elő belőle. A kétliteres motor most 360 lóerőt ad le 6900-as fordulatszámon és 465 Nm nyomatékot szolgáltat, így mindössze 7,1 másodperc alatt gyorsítja fel a nagy bódét 100 km/órára. Szép teljesítmény, nem beszélve a 230 km/órás végsebességről.

Természetesen a futóművet is felkészítették az új erőviszonyokra, de nem a klasszikus recepthez nyúltak. A Multivan alá állítható magasságú légrugós futóművet építettek, az első féktárcsákat pedig 405 x 36 milliméteresekre cserélték. A Volkswagenre emellett felcsavarozták a klasszikus MTM Bimoto felniket is, 9 x 20 col méretben, rajtuk 235/35-ös Michelin sportgumikkal.

A wettstetteni MTM műhelyben 21 órát vesz igénybe az átalakítás és megközelítőleg 21 250 euróba kerül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/