/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rendőrautó készült a Corvette-ből

2015. december 02. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

A legális tuningot népszerűsítő Tune it! Safe! kampány idei demóautója egy Chevrolet Corvette Stingray, ami az Esseni Autókiállításon mutatkozott be a nagyérdeműnek. Az amerikai sportautó a szokásokhoz híven rendőrautó gúnyát kapott. Bármennyire is elrettentő azonban a külseje, bűnüldözni sohasem fog.

A német Tikt Performance által módosított Corvette Stingray a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium, a Gépjármű Tunerek Szövetsége (VDAT) és egy sor más szervezet illetve intézmény által támogatott Tune it! Safe! kezdeményezés idei kampányautója.

A gyári állapotában is látványos sportkupé mindenekelőtt szénszálas karosszériaelemeket kapott, amelyek még agresszívabbá tették a megjelenését. A készlet karbon első toldatot, szélesítő kerékjárati íveket, küszöbléceket és hátsó légterelőt foglal magában. A széria kerekeket ezen kívül a Tikt saját fejlesztésű darabjaival helyettesítette: az elöl 19, hátul 20 colos RR-1 kovácsolt görgőkhöz a Tune it! Safe! örökös partnere, a Hankook szállította az elöl 285/30, hátul 345/25 méretű köpenyeket. Az autóra emellett felkerült a szabványos rendőrségi jelzőrendszer és matricázás. Előbbi a Hellától, utóbbi a Foliatectől érkezett.

Egyedül a Corvette 6,2 literes V8-as erőművéhez nem nyúltak hozzá; a 466 lóerő és a 630 Nm-es nyomaték még az Autobahnon is elegendő teljesítmény. A rendőr Corvette 4,2 másodperc alatt sprintel százra és eléri a 290 km/órás végsebességet, bevetésre azonban sohasem kerül majd, csakis demonstrációs célokra fogják használni. Az autóval közelebbről az Esseni Autókiállításon lehet megismerkedni (november 28. – december 6.).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/