/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Street legal: 9ff Porsche GT2

2008. november 10. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

Ez a sportkocsi a lehető legjobb teljesítményt nyújtja az utcán és a versenypályán egyaránt, bizonyítja, a kettő nem is áll olyan távol egymástól.


Porsche-tuningból sohasem elég; íme itt egy újabb, mégpedig a sebességrekorder autókat építő 9ff-től. A német tuner ezúttal nem a 911 Turbót vette alapul, hanem a még ritkább és erősebb GT2 változatot, mely szériaállapotában 530 lóerőre képes. A 9ff GT2 nemcsak versenypályán, utcán is akár napi jelleggel használható. Persze azért nem árt vele az óvatosság: gyorsabb a Ferrari Enzónál és a Carrera GT-nél is.

A 9ff-nek megvan a szakértelme és a sok éves tapasztalata ahhoz, hogy ilyen négykerekűeket küldjön az utcára, mint a GT2. Ez a sportkocsi a lehető legjobb teljesítményt nyújtja az utcán és a versenypályán egyaránt, bizonyítja, a kettő nem is áll olyan távol egymástól. Kőkemény versenygép, de az utasoknak a komfortról sem kell lemondaniuk. A 9ff GT2 hajtásláncát a Nürburgringen csiszolták tökéletesre.    


Az átfogó motortuningnak köszönhetően a 9ff új kreációja 530 helyett 670 lóerőt és 800 newtonméteres nyomatékot termel. A tetemes erőnövekedés a két speciális, változó geometriájú turbótöltőnek köszönhető. Ezekhez hangolták a motor perifériáit is: egyedi szívórendszert építettek, lecserélték a leömlőket és a kipufogórendszert is. Utóbbi igen komoly darab, 100-cellás sportkatalizátorokat tartalmaz és titániumból készült, emellett a körülményeknek megfelelően hangolható. A sofőr választhatja a szériaközeli vagy az erőteljes versenyhangzást. A dortmundi mérnökök kis tömegű lendkereket és speciális felületű sportkuplungot építettek be a GT2-be, ezért a lámpánál rángatás mentesen lehet elindulni. Ahogy a GT2 számos más alkatrésze, úgy a futóműve is egyedileg fejlesztett.


A hátsókerekes GT2 menetteljesítményei lenyűgözők: nulláról százra 3,6 másodperc, 0-ról 200-ra 9,8 másodperc, 300 km/órára pedig 25,8 másodperc alatt gyorsul fel. Már 200 km/óráig csaknem 2 másodpercet ver gyári megfelelőjére. Ilyen adatokkal még a Ferrari Enzo és a Porsche Carrera GT sem büszkélkedhet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/