/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperautót csinált a HPerformance az Audi TT-ből

2015. november 22. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár már nem ez a legújabb generáció, a tunerek körében még mindig nagy népszerűségnek örvend a győri előállítású TT modell. Közülük a legdurvább, RS kiadást piszkálta meg a HPerformance csapata, így a 2.5 literes öthengeres immáron 750 lóerőt teljesít.

Vannak azok a tuningmunkák, amelyek csak kicsit bolygatják meg az adott négykerekű technikáját és vannak az olyanok, mint a HPerformance, akik megtöbbszörözik a motor erejét.

A német tuner ugyanis az Audi TT RS eredetileg 340 lóerőt és 450 Newtonméter csúcsnyomatékot előállító 2.5 literes öthengeres aggregátját emelte a legdurvább sportautóké közé.

Ehhez elég volt egy új turbófeltöltőt, valamint intercoolert, új befecskendező rendszert és üzemanyagpumpát, erősített hajtókarokat és dugattyúkat, illetve egy házon belül készített 90mm-es kipufogórendszert leömlővel együtt az autóba szerelni. A teljesítmény felugrott egészen 750 lóerőig, amely mellé 880 Nm társul szükség esetén.

A kellő lassulásról az R8-ból eredő karbon-kerámia tárcsafékek gondoskodnak. A teljes művelet ára brutális, 50 ezer euró (mintegy 15,5 millió forint) körüli, de aki beéri kevesebbel, annak 10 ezerért (3 millió forintért) egy kisebb csomag is rendelkezésre áll – ami még mindig 600 paripát jelent a motortérben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/