/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább érlelte a Dähler az új BMW Z4-et – videóval

2019. május 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem hinnénk, hogy bárki máris unná az épphogy csak megjelent BMW Z4 M40i modell 3.0 literes turbós sorhatosának teljesítményét, ám a svájci Dähler mindenkit megelőzve bemutatott egy nemesítő csomagot a bajor roadsterhez, ami 68 lóerővel teszi azt jobbá.

Érdekes, hogy egyes modellek milyen gyors munkára kényszerítenek tuningműhelyeket. Hisz ahogy a gyártók között, a nemesítő cégeknél is nagy a verseny: aki előbb mutat be valami jót, az hamarabb és összességében akár több vevőt csalogathat magához.

A Dähler például már az új BMW Z4-hez készített fejlesztéseket, megelőzve ezzel a G-Powert és a Manhart Racinget is. A svájci műhely az M40i példányt vette kezelésbe, s a 3.0 literes sorhatos biturbó benzinmotor 340 lóerejéből és 500 Nm-es csúcsnyomatékából egy új kipufogórendszer felszerelésével és a motorvezérlő átprogramozásával 408 paripát (300 kW) és 620 Newtonmétert varázsolt.

Habár nem tudni, mennyit javul ezzel a gyári 4,5 másodperces százas sprintidő (talán valahol 4 szekundum körül lehet az igazság), a 250 km/órára korlátozott végsebességet 300-ra növelték a mérnökök.

Persze a nemesítés nem ért véget a motortérben, ugyanis a 90 mm-es kipufogóvégek és az ültetés sem Bajorországból származik, ahogy az első és hátsó lökhárítók toldatai, valamint az oldalelemek légbeömlői sem – ezeket szándékosan más színárnyalattal jelölte meg a tuner. A teljes élményhez azonban még egy szett 21 collos kovácsolt felni is tartozik, ezeken elől 245/30, hátul 295/25-ös gumik feszülnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/