/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: az autó, aminek nincs ellenfele

2013. január 21. 21:05   |   Autoblog
címkék:  

Az amerikai gyártmányú Hennessey Venom GT abban a ligában játszik, ahol az 1000 lóerős motorteljesítmény minimum követelménynek számít. Bugatti Veyron SS, Koenigsegg Agera R – felfoghatatlanul erős és drága szuper-sportautók, amelyek legalább egy sebességi világrekord tulajdonosai. A texasi Hennessey Performance saját fejlesztésű „hiperautója”, a Venom GT pedig helyet követelt magának közöttük, sőt, legyőzte őket. Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ 0-ról 300 km/óráig legjobban gyorsuló szériagyártású autója.

A Lotus Elise-alapú Venom GT-nek egy óra alatt két próbafutamot kellett végrehajtania mindkét irányban ahhoz, hogy a Guinness jelen levő munkatársai hitelesíthessék a sebességi rekord kísérletet. A NASA által is használt Ellington repülőtér betonján a Venom GT első próbálkozásra, némi hátszéllel 13,18 másodperces időt futott, majd az ellenkező irányból, szembeszéllel 14,08 másodperces időt produkált. A kettőt átlagolták, így született meg az új 0-300 km/órás gyorsulási világrekord: 13,63 másodperc.

A Venom GT egyúttal egy másik világrekordot is beállított, igaz, azt a Guinness nem ismerte el hivatalosnak, mert nem kilométer/órában regisztrálták. Ez a 0-200 mérföld/órás (321,8 km/óra) gyorsulás volt, amit a Venom GT 14,51 szekundum alatt abszolvált. Ez egészen elképesztő, hiszen gondoljunk bele, a Koenigsegg Agera R-nek ehhez 17,68, a Bugatti Veyron Super Sportnak pedig 22,2 másodpercre van szüksége.

A Hennessey Venom GT-t egy erősen átdolgozott, LS9-alapú 7 literes GM erőforrás hajtja, amely a verseny alkatrészeknek és a két turbófeltöltőnek köszönhetően 1244 lóerőt és 1564 Nm nyomatékot pumpál ki magából. Az autó kivételes fürgeségét azonban nem csak ennek köszönheti, hanem rendkívül alacsony tömegének is: mindössze 1244 kilogrammot nyom (a Veyron tömege például 2 tonna). A Venom GT-ből 29 darabot terveznek építeni, egyenként 1,2 millió dolláros áron. A kocsik egyharmada már el is kelt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/