Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

240-nél durran szét a Mustang kereke – videó

2018. augusztus 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ilyen károkat tud okozni egy nagyobb tempónál szétrobbanó gumiabroncs, pedig csak egy átlagos teljesítménymérésnek indult, ám a Ford Mustang bal hátsó papucsa nem bírta a 240 km/órás tempót és kidurrant, szétverve ezzel az egész hátsó kerékívet.

Talán senki nem gondol bele abba a ténybe, hogy közlekedni minden pillanatban veszélyes, hisz milliónyi alkatrész hibátlan működésére vagyunk bízva, amelyek közül elég csak egynek felmondania a szolgálatot – például az autópályán – és hiába markolnánk már két kézzel a kormányt, az irányítást átveszi a fizika.

Ilyen veszélyes tud lenni egy durrdefekt, amit minél nagyobb tempónál élünk át, annál nehezebb korrigálni, ráadásul autónk is annál nagyobb károsodást szenvedhet. Jó példa erre az alábbi videó, melyen szerencsére senkinek nem esett baja, de garantáltan mindenkit levert a víz, ugyanis egy teljesítménymérő padon kihuzatott Ford Mustag bal hátsó abroncsa mondta fel a szolgálatot 240 km/órás tempónál.

Ahogy a szerencsétlenséget követő felvételeken látszik, az izomautó kerékíve, futóműve és hátsó lökhárítója csúnyán megviselte a gumimaradványokkal való találkozást, de talán a videóból befolyó bevételek hozzájárulnak a pórul járt tulajdonos költségeihez.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!