/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

240-nel hasít a Honda fűnyírója – videó

2019. június 12. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

A Honda Mean Mower V2 prototípus fűnyírója újra beírta magát a Guinness Rekordok könyvébe, miután nulláról 160 km/órás sebességre 6,29 másodperc alatt gyorsult fel. Mivel úgy is néz ki, mint egy fűnyíró traktor, ráadásul valóban képes füvet vágni, a világ leggyorsabb fűnyírójának kiáltották ki.

A Honda Mean Mower V2 azért épült tavaly, hogy az eredeti, szintén sebességrekorder Mean Mower sikereit folytassa. Az a gép 187 km/órás sebességet ért el 2014-ben, amellyel új rekordot döntött. A Mean Mower V2 már sokkal komolyabb dolgokra képes, miközben a fő funkcióját, a fűnyírást továbbra is képes ellátni.

A Honda HF 2622 fűnyíró traktor első burkolatát, fűzsákját és karosszériapaneljeit felvonultató Mean Mower V2 valóban képes füvet nyírni, szénszálas pengéit elektromotorok hajtják meg. De száguldani is tud, mégpedig nagyon. Orrában a CBR1000RR Fireblade SP speed motor 999 köbcentiméteres erőforrása lakik, amely 200 lóerőt ad le 13 ezres fordulatszámon. Láncon keresztül hajtja meg a hátsó kerekeket. Az összesen csupán 140 kg tömegű gép olyan súly-lóerő aránnyal bír, mint a Bugatti Chiron.

A Mean Mower V2 a Drezda melletti Dekra Lausitzringen új rekordot állított fel, álló helyzetből 160 km/órás sebességre átlagosan 6,29 másodperc alatt gyorsult fel. A Guinness Világrekordok szabályai szerint egy óra leforgása alatt mindkét irányban menni kell egy futamot, ezek átlaga volt a 6,29 másodperc. A csapat pedig, ha már ott volt a versenypályán, megmérte a Mean Mower V2 végsebességét is. A végeredmény elképesztő 242 km/óra lett, ami szintén új világrekord.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/