/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

332 km/óránál kap defektet a Porsche 911 – videó

2016. szeptember 07. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába, a legjobban karbantartott autók alkatrészei is elfáradhatnak olykor idő előtt, ám nem mindegy, milyen körülmények között. Az Autobahnon 330 km/óra felett száguldva például igen veszélyes egy defekt. Egy Porsche 911 sofőrje azonban profin reagált rá.

A világ egyik legbiztonságosabb úthálózata található Németországban, ebből is kiemelkedik az Autobahn a maga kiváló útminőségével és helyenként sebességkorlátozásoktól mentes szakaszaival, azonban hiába az új és egyre biztonságosabb autók, ha a tempó nagy, a kockázat is az egy-egy nemvárt esemény bekövetkezésekor.

Ilyen esemény a defekt is, amit pont akkor kapott egy Porsche 911 GT2, amikor vezetője és utasa 332 km/órás tempóval száguldtak. Ráadásul az egyik hátsó gumi durrant el, ami egy farmotoros, hátsókerék-meghajtású autónál még veszélyesebb, a sofőr azonban satufék helyett higgadtan megtartotta a kormányt és hagyta lassulni az autót, míg elértek a következő kijáratig. Valószínűleg nem sokan cselekedtek volna még így, ami könnyen az életükbe is kerülhet, pláne ilyen tempónál, hisz a tapadáskülönbség miatt rögtön megpördülne a jármű.

Emberünk profi reakciója azonban legalább kettejük életét megmentette. Az ijesztő jelenet 1 perc 20 másodpercnél látható:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Bezeredy
2016-09-07 - 13:05

A vezető defekttel 100-zal félkézzel telefonálva hajt ki. Szóval én inkább az autót dicsérném!!! Egyébként német oktatás alap része a defekt esetén teendők+ 911-re nem rakunk sz@r gumit ami defektnél szétrongyol. Stb….


*/