/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

333 km/órával tép az 1000 lóerős Audi RS 6 – videó

2020. december 23. 20:00   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Ha az Audi RS 6-ban túl kevésnek bizonyul a 600 lóerő, megoldás lehet az MTM műhely 4-es szintű motortuningja, amely 1001 lóerőt csalogat elő a 4 literes biturbó V8-as aggregátból. Ki lehet találni, hogy plusz 400 lóerő mit művel az izomkombival.

02

Az Audi RS 6 nem éppen könnyű csontú kocsi, 2,2 tonnát nyom a mérlegen. Két turbóval lélegeztetett motorja azonban 600 lóerős, így mégis rongybabaként mozgatja a nagy testet. A rajtprogrammal is kiegészített nyolcfokozatú váltóval szerelt RS 6 3,6 másodperc alatt sprintel százra, ami bámulatos érték, és kívánságra a végsebessége akár 305 km/órára is kitolható.

A nagy múltú német tuningcég, a Motoren Technik Mayer (MTM) Audik tuningolásával keresi a kenyerét és elsősorban a motorok izmosítására fókuszál. A filmen szereplő példányt a legmagasabb szintű, 38 192 euróba kerülő 4-es teljesítménynövelő csomaggal látták el, amely a vezérlőelektronika és a váltó szoftverének módosítása mellett a szívó- és a kipufogórendszer teljes átépítését, valamint a turbófeltöltők cseréjét is magában foglalja. Az eredmény 1001 lóerő – akárcsak anno a Bugatti Veyron esetében – és 1250 Nm forgatónyomaték. A videóból kiderül: a MTM RS 6 2,8 másodperc alatt katapultál százra, 8,2 másodperc alatt eléri a kétszázat és 333 km/óráig is tud gyorsulni.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/