/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

414 km/órával új autópálya-rekordot állítottak fel – videó

2021. december 28. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Bugatti Chiron a földkerekség egyik leggyorsabb autója, ám nagyon ritkán adódik olyan alkalom, hogy a 420 km/órás végsebességnek akárcsak a közelébe is jussanak vele. A cseh Radim Passernek most sikerült a mutatvány, 414 km/órával száguldott kocsijával.

Radim Passer ezúttal is tréleren vitette autóját a rekordkísérlet helyszínére, Németországba. Hat évvel ezelőtt már sikerült átlépnie a 400 km/órás álomhatárt a Veyronjával, így most ennek a túlszárnyalása volt a cél. Az A2-es Autobahn egy Wittenburg melleti 10 kilométeres szakaszát választották, ahol háromsávos a pálya és nagyon jól belátható. A rekordkísérletre a kora reggeli órákban került sor, gyér forgalom mellett. Az 1500 lóerős Chironnal majdnem sikerült is elérni a 420 km/órás végsebességet. Új sebességi rekord született: 414 km/óránál gyorsabban valószínűleg még senki sem haladt nem lezárt autópályán.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/