/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

500 km/órával száguldott a rendszámos Ford GT – videó

2022. december 17. 11:30   |   Autoblog
címkék:  

Tíz évvel ezelőtt Johnny Bohmer 2006-os Ford GT-jével felállította a leggyorsabb álló mérföld világrekordját az utcai autók mezőnyében: 1,6 kilométeres távon 455 km/órás sebességig gyorsult fel. 2017-ben aztán tovább javított ezen, 470 km/órás sebességet ért el. Néhány nappal ezelőtt pedig a bűvös, 300 mérföld/órás álomhatárt is sikerült átlépnie, nem is kevéssel.

A hírhedt BADD GT története 2006-ban indult. Johnny Bohmer szalonból vásárolta újonnan a Ford GT-t, mégpedig azzal a céllal, hogy megépítse belőle a világ leggyorsabb utcai autóját. 2010-ben első utcai autóként át is törte vele a 250 mérföld/órás (402 km/óra) sebességet a texasi standing mile versenyen, két évvel később pedig az új Guinness Rekord felállítása is sikerült neki, 454 km/órás sebességgel. Idén, december 9-én pedig Bohmer 310.8 mérföld/óráig fokozta a sebességét 1 mérföldes távon a Kennedy Space Center betonján, ami pontosan 500 km/órás tempónak felel meg.

Az E85-ös bioetanollal hajtott BADD GT könnyedén elérte az 500 km/órás sebességet és még láthatóan gyorsult volna, de véget ért az út. A kocsi jelenleg 2700 lóerős, ám Bohmer szerint a jövőben „találnak” még 500-700 lóerőt a technikában, és sikerül még feljebb srófolni a sebességet.

A 2700 lóerős Ford GT bármennyire is hihetetlen, Észak-Amerikában megfelel a közúti közlekedés szabályainak. Forgalmi engedéllyel és érvényes biztosítással rendelkezik, utasterében két ülést találunk, ezenkívül működő légkondicionáló berendezése és audiorendszere van. Sőt, Bohmer elmondása szerint olykor a gyerekeket is ezzel viszi iskolába és ha kell, elugrik a boltba kenyérért.

Mindenesetre ma ez a Ford GT a világ leggyorsabb utcai autója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/