/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Dacia Duster ott is jól elvan, ahol ember sem jár – videó

2014. december 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Érdekes tesztet hozott össze egy norvég fiatalember a hegyekben. Ugyanis arra volt kíváncsi, hogy vajon elboldogul-e a Dacia Duster egy olyan terepen, ahol csak lánctalpas járművekkel mernek közlekedni a helyiek.

A megkérdőjelezhető anyag- és összeszerelési minőségen túl igenis van erőssége a Dacia Dusternek, méghozzá a terepjárási képessége. A norvég hegyekben, ahol szinte semmi sem képes felmenni, a Duster szép nyugodtan húzta maga alá az egész emelkedőt, miközben még egy igazán mostoha körülményekre készített lánctalpas katonai járművet is legyőzött.

Pedig semmi extrát nem szereltek a román Renault-ra. A sima téli gumikkal szerelt 1.5 dCi 4×4 110 lóerejével és 240 Nm-es nyomatékával elégnek bizonyult a hegy megmászására. Ott, ahol már a svédek által 1980-tól gyártott Bandvagen 206 – egy katonai célra fejlesztett lánctalpas, duplakabinos egységhordozó – sem bírt felmenni, pedig 3.0 literes motorjában 143 lóerő lakozott és papíron tapadása is sokkal jobb volt.

Az elhagyatott úton helyenként 40%-os emelkedő, valamint a hó alá fagyott jég is nehezítette a kapaszkodást, a Duster mégis kevesebb idő alatt felért a lánctalpasnál.


Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/